tiistai 8. huhtikuuta 2014

Pari ajatusta tiistaipäivälle

Hyvinvointi, kokonaisvaltainen sellainen, on minulle todella tärkeä asia - varmaan se onkin tullut esille blogin kautta. Hyvä olo on kuin kaiken muun elämän perusta. Ja kun perusta on kunnossa ja vakaa, sen päälle on helpompi alkaa rakentaa ja pinota muita asioita.

Haluan voida optimaalisen hyvin: löytää ne tavat, keinot ja kikat joilla juuri minä ja minun kehoni voi niin hyvin kuin mahdollista. Siksi janoan koko ajan lisää tietoa liittyen mm. mieleen, lisäravinteisiin, liikkumiseen ja yleisesti hyvään oloon. Suuri osa tietokoneellaoloajastani taitaakin mennä erilaisten englanninkielisten artikkelien sekä blogipostausten lukemiseen ja podcastien kuunteluun.

Yksi mielenkiintoisimmista kirjoista mitä olen
lukenut - sekä parasta raakasuklaata jota tiedän! 

Instagramissa seurailen muiden muassa tyyppejä, jotka postaavat kuvia ihanista paleoruoista ja -herkuista, raakakakuista, smoothieista ja jakavat iloa, kiitollisuutta sekä onnellisuutta kuvien kautta. Mitä muut, sitä itse perässä. Reseptien, omien oivallusten ja hyvän olon levittäminen tuntuu hyvältä ja siksikin olen sitä tehnyt. Olen itse inspiroitunut muiden vastaavista julkaisuista ja mietin että olisi huikeaa jos joku samoin saisi ideoita omista kuvista tai kirjoituksistani. Tähän hyvinvointimaailman ihanuuden, positiivisuuden ja "kukkaketomaisuuden" virtaan on ollut enemmän kuin mukava sukeltaa ja olla osa sitä.

Olin ihanassa Woimatilassa lounaalla viime kuussa, oli
niin herkullista että halusin jakaa kuvan Instagramissa

Kuitenkin hiljattain tapahtui jotain, mikä antoi minulle aivan uudenlaista näkökulmaa. Kyseessä oli Instagramissa eräs tuttavani kuva "kattauksesta", jossa oli muutama pullo alkoholia sekä kertakäyttölautasella pikku läjä jäävuorisalaattia ja fetaa. Hähstägeinä oli mm. paleo ja cleaneating, joita itsekin olen käyttänyt kuvissani Instagramissa (esim. ylläolevassa kuvassa). Fetajuustohan ei ole sen enempää paleota kuin alkoholi cleaneatingia..

Se kuva hätkähdytti. Aluksi se tuntui kovin ivailevalta juuri minua ja julkaisemiani kuvia kohtaan, mutta hetken päästä ymmärsin että kyse taitaa ennemmin olla yleisesä ironiasta kaikkia vastaavia ruoka- ym. elämäntapakuvia vastaan. Kuitenkin asia jäi pyörimään mieleeni koko päiväksi. En ole aiemmin tainnut ajatella, miltä tämä elämäntapa näyttää muiden silmissä. Onko se suorastaan pakkomielle, josta ei voi ikinä yhtään tinkiä? Onko se vaan pinnallista hehkutusta ja hössötystä? Ruusuilla tanssimista ja yliposiitivista ylistyssanojen vyöryntää?

Päädyin ajatukseen, että sillä ei ole kerrassaan mitään pienintäkään merkitystä mitä muuta minusta ajattelevat, jos itse tunnen sisimmässäni tekeväni oikein ja voin hyvin. Olen oppinut olemaan välittämättä. Kuitenkin hetken makustelun jälkeen oli jollain tapaa jopa kiehtovaa ajatella pitkästä aikaa "tavallisen tallaajan" näkökulmasta nykyistä elämääni. Se varmaan tuntuu aika normista poikkeavalta. Muutamia vuosia sitten en varmaan edes tunnistaisi itseäni tänään.

Mutta toisaalta, mikä sitten on normaalia? Minulle paleo-, hyvinvointi-, wellness,- you-name-it-maailma näyttäytyy normaalina. Tunnen kuuluvani tähän yhteisöön ja viettäessäni samalla aaltopituudella olevien ihmisten kanssa olo on kuin olisin kotonani villasukat jalassa ja lämmin teemuki kädessä. Ehkä tämäkin vaikuttaa siihen että haluan jakaa palan tätä mahtavuutta muille, vaikka nyt sitten Instagramin kautta.

Nykyään tuntuu pikemminkin oudolta kun välillä havahdun että kaikki eivät kiinnitä huomiota siihen mitä syövät tai vaikka ole kuulleet uusimmasta villityksestä, kuten resistentistä tärkkelyksestä. Ja se on toki ihan okei. Jokaisella on oma määrityksenä normaalille. Se varmasti vaihtelee ajan kuluessa ja itsen muuttuessa.

Lopputulemana jäin miettimään, että välillä voisi kyllä oikeasti pitää edes pari päivää taukoa sosiaalisesta mediasta, smoothiekuvien postaamisesta ja tieteellisten artikkelien lukemisesta. Nauttia tästä hetkestä ja tehdä jotain muuta mistä tykkää. Tässä ja nyt. Maailma (ja some) kulkee kokoajan eteenpäin, mutta minun ei välttämättä tarvitse olla joka päivä perillä viimeisimmästä jutuista hyvinvoinnin saralla.

Näiden ajatusten siivittämänä aurinkoista päivää!


Kuvituksena muutama kuva Instagram -tililtäni

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti