lauantai 17. marraskuuta 2012

Lisämunuaisen uupumuksen oireista

Nettiä selaillessa bongasin Luontaisnetistä artikkelin lisämunuaisen uupumuksesta. Vaikka tiesin potevani tätä uupumusta, hämmästyin kuinka suuri osa oireistani sopii täysin yhteen tekstissä mainittujen oireiden kanssa.

"Tunnistatko itsesi seuraavista oireista? Sinun on vaikea nousta aamulla ylös sängystä, olet jatkuvasti väsynyt eikä nukkuminen poista sitä. Himoitset suolaisia tai makeita ruokia, energiasi on nollissa ja asioiden hoitaminen vaatii suuria ponnisteluja. Seksuaalisuutesi on hukassa ja stressinsietokykysi on lähes olematon. 
Sairauksista toipuminen kestää pitkään ja kärsit myös huimauksesta ylös noustessasi. Sinulle on tullut allergioita, joista et ole ennen kärsinyt. Ajatuksesi harhailevat, et pysty tekemään päätöksiä, muisti pätkii – unohdat mitä olit tekemässä ja ärsyynnyt pienistäkin asioista. Virkistyt iltaa kohden ja ilta-aterian jälkeen tunnet olosi huomattavasti pirteämmäksi ja yhdentoista jälkeen illalla energiasi on huipussaan, voisit jatkaa töitä pitkälle yöhön." Luontaisnetti

Tässä vielä omat oireeni listattuna:

 • jatkuva väsymys nukkumisesta huolimatta
 • suolan- ja makeanhimo
 • en saa mitään aikaan, tärkeidenkin asioiden hoitamiseen voi mennä kauan ja vie paljon energiaa
 • päätösten tekeminen on hankalaa
 • huimaa ja silmissä alkaa mustua aina kun nousen ylös
 • on ilmestynyt uusia allergioita; riisi, kananmuna, omena, pähkinät ja siemenet eivät enää tunnu sopivan, vaan saan niistä oireita
 • unohdan todella usein mitä olin tekemässä. Jos esimerkiksi olen koneella ja puhelimeni soi toisessa huoneessa, saatan vastaamisen jälkeen unohtua katsomaan teeveetä pariksi tunniksi
 • ärsyynnyn helposti mitättömistäkin asioista
 • olen virkeämpi iltaisin
Artikkelissa oli muutakin hyödyllistä tietoa tästä "taudista", suosittelen lukemaan jos kiinnostaa. :) Artikkelissa oli esimerkiksi juttua "pikatesteistä", joilla mahdollista uupumusta voi varmentaa. Sovijärvi teki nämä testit (verenpaine&silmän pupillin reagointi valoon) vastaanotolla käydessäni, ja niiden molempien tulokset viittasivat uupumukseen.  Lisämunuaisen uupumus ei siis ole tauti, vaan oire ja itselläni suurin syy on luultavimmin ollut pitkäaikainen, krooninen stressi. Stressin aiheuttajat taas ovat omalla kohdallani läheisen kuolema neljä vuotta sitten, fobia/pelkotila, lukion tuomat opiskelupaineet ja muu toiminta lukiossa, sekä ruokavalio, joka ei ennen ollut kovin optimaalinen.

Kirjoittelen varmaan lisääkin aiheesta kunhan iHerbistä saapuu lääkärin määrämät, tilaamani lisäravinteet ja pääsen ottamaan ne käyttöön. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan niitä ja katsomaan tuleeko muutoksia olooni - siihen ainakin uskon! :)

Tämän päivän ohjelmaan kuuluu MDD:n lisämunuaisen toiminnan analyysin tekeminen (sylkitesti), josta tulokset tulevan noin neljän viikon päästä. Muuten ajattelin vain olla ja rentoutua. :)

Mukavaa sunnuntaipäivää!

2 kommenttia :

 1. Hyvä että löydettiin syy sun pahaan oloon. :) Pääasia että oot nyt ite tyytyväinen ja todellakin toivon et ne lisäravinteet sit auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olen kyllä todella helpottunut! :) Ja tosiaan lisäravinteet ei tietenkään sitä itse ongelmaa (kroonista stressiä) poista, mutta se on ollut muuten jo hyvän aikaa työn alla ja asiassa on edistytty. Lisäravinteet vaan tukee toipumista ja lisämunuaisen toiminnan normalisoitumista. Mutta nyt on siis sellainen fiilis, että stressin kanssa ei ole enää ihan niin vaikeaa, joten vähän tuntuisi että lisäravinteilla pääsisi taas hiukan lisää eteenpäin. Mutta sen näkee sitten, pidän kyllä peukut pystyssä. :)

   Poista