torstai 22. marraskuuta 2012

Kokeilussa Universal Stone


Löysin taannoin Grouponilta diilin, jossa oli myynnissä GreenStreet -verkkokauppaan lahjakortteja. No niinpä sitten tietysti innostuin ja ostin lopulta kaksi.

Toisella lahjakortilla tein ensimmäisen tilauksen. Olin jo ennestään kiinnostunut tästä kuvissakin näkyvästä Universal Stonesta, joka oli vieläpä tarjouksessa 15 euron hintaan. Toinen juttu, mitä tilaukseen eksyi oli Four sigma foodsin Instant Brainstorm -tee. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Paketti tuli muuten häkellyttävän nopeasti, se oli noudettavissa jo seuraavana päivänä Matkahuollosta! Lisäksi paketin mukana tuli maistiaisena pussi teetä ja hauska käsinkirjoitettu kiitos tilauksesta. :) Tilaan varmaan toistekin!

Eipä näy kemikaaleja tai "myrkkyjä" ainesosaluettelossa.

Mutta sitten tähän "kiveen". Nettisivuilla kerrotaan näin:

"Universal Stonen teho perustuu sen sisältämään vihreään saippuaan, kiillotussaveen sekä glyseriiniin. Vettä käytettäessä kiilotussavi ja saippua sekoittuvat keskenään ja muodostavat vaahtoa, joka irroittaa tehokkaasti vaikeatkin likatahrat. Kiillotussaven hienojakoisuuden ansiosta tuote ei naarmuta. Universal Stonen sisältämä kasvipohjainen glyseriini sulkee pinnan puhdistuksen jälkeen, jolloin uusi lika ei tartu pintaan yhtä helposti." -Universal Stone

Universal Stonen antamat lupaukset puhdistustehosta ja myrkyttömyydestä kuulostivat oikeastaan jo liian hyvältä ollakseen totta, tuote sopii todella monelle eri materiaalille. Niinpä aloin testaamaan tuotetta osittain innostuneena, osittain varautuneena. Avatessani purkin, ensimmäisenä lehahti aika voimakas hajusteen tuoksu ilmoille. Vähän liiankin voimakas mielestäni, mutta onneksi se ei huuhtelun jälkeen jäänyt tuoksumaan puhdistettuun pintaan,.


Tältä "kivi" siis näyttää. Mukana tulevaa sientä ensin kastellaan vedellä ja kivestä sipaistaan ainetta. Sitten vain puunaamaan! Lopuksi vielä huuhdellaan vedellä tai pyyhitään kostealla rätillä puhtaaksi.


Otin ensimmäiseksi kohteeksi keittiön pesualtaan terästason. Ylemmässä kuvassa ennen, siinä ehkä näkyykin että pintaan on kerääntynyt kaikenlaista likaa..


Ja jäkeen. Tuli aika hohtava, oikeastaan ihan yllätyin! Jännä juttu oli se, että ilmassa leijui teräksen haju puhdistuksen aikana/jälkeen. Ja sienikin oli harmahtava, kuin metallia olisi irronnut. No, en siitä tiedä sen enempää, pääasia että puhdasta tuli. :) Lisäksi vesi jää puhdistuksen jälkeen ikäänkuin helmeilemään pintaan, kuin pinnassa olisi vettä hylkivä kerros. Eli ihan kuin yllä lainauksessakin kerrottiin.

Seuraavaksi kokeilin ainetta uunin lasiluukkuun. Aika hyvin puhtaaksi lähti, mutta mielestäni lasista tuli samalla naarmuinen! Tuotteen käsittääkseni ei pitäisi naarmuttaa, mutta aika selviä pieniä naarmuja lasissa näkyi. Ei niitä kaukaa huomaa, mutta läheltä tihrustaessa kyllä. No, onneksi uunimme on jo aika vanha, joten mikään maailmanloppu asia ei ollut.

Mutta yleisesti näin ensivaikutelman jälkeen olen ihan tyytyväinen. Tuote riittää varmasti pitkäksi aikaa, ja kemikaalittomuus miellyttää erityisesti. Vielä en ole ehtinyt kokeilemaan kiveä enempää, mutta seuraavan siivouksen yhteydessä ajatuksena on kokeilla vielä ainakin mm. posliinille. Kokeilut siis jatkuvat!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti