tiistai 6. marraskuuta 2012

Voimabiisi ja ajatuksia

Bongasin taannoin Jolien sivuilta, Kaunis päivä tänään -blogista tämän mielettömän, mielettömän upean biisin. Ensimmäisellä kuuntelukerralla en ihan ymmärtänyt tätä Rebekka Karijordin kappaletta, mutta kun seuraavilla kerroilla keskityin sanoihin, se aukesi minulle. Niin kaunis.. Ajatuksia herättävä. Voimabiisi. Suosittelen oikein lämmöllä kuuntelemaan. ♥

"Cause if I don´t follow my heart this time
I´m gonna forget what this life is all about 
I´m gonna take that path I´m going in on my own 
I´m gonna take that fear and wear it like a crown"


Kappale sai minut muutenkin pohtimaan tätä hetkeä. Olen vasta näin välivuonna tajunnut, että minä itse päätän omasta elämästäni, ei kukaan muu. Tähän asti sitä on tottunut täyttämään muiden odotuksia ja toiveita (kuten koulussa), mutta vihdoinkin ymmärsin etten tule siitä onnelliseksi. Täytyy seurata sydäntään ja tehdä siten, mikä tuntuu itsestä hyvältä, mistä haaveilee. Ja nyt olen niin onnellinen ja kiitollinen välivuodestani. Se on jo tähän asti antanut enemmän kuin osasin odottaakaan.

Tajusin, että olen alkanut enemmän pohtia tällaisia asioita sen jälkeen, kun muutin ruokavaliotani. Nyt uskon, että kun ravitsemus on kohdallaan, kehoa ja mieltä pystyy kuuntelemaan eri tavoin, paremmin kuin ennen. Tästä oli asiaa esimerkiksi Heidi Kuusiston Uusi päivä -kirjassa.

Paleolle siirtymisen jälkeen tilasin myös Uskalla Innostua -tiimin uutiskirjeen, jossa näitä asioita käsitellään usein ja annetaan avaimia mm. itsensä kehittämiseen. Jopa isänikin on mielenkiinnolla näitä uutiskirjeitä lukenut. :) Lisäksi kesällä Heidin tavattuani kokeilin ekan kerran meditointia. Voin sanoa, että itsellänikin oli ennakko-oletuksia että homma on vain "outojen ihmisten hommaa", mutta ei se oikeasti ole niin. Ainakin itselleni meditoinnista tulee hyvä, rauhallinen ja läsnäoleva olo. Olen siitä lähtien meditoinut, en kovin säännöllisesti, en edes joka viikko, mutta aina kun muistan. Itseasiassa juurikin Uskalla Innostua -viikkokirjeestä luin hiljattain Chopra Centerin 21 päivän meditointihaasteesta, johon pääsee osallistumaan linkistä. Joka päivä saa sähköpostiin kirjeen, josta pääsee kuuntelemaan päivän ajatuksia ja meditoimaan Chopran kanssa. No, en ole kovin hyvä selittämään, joten kannattaa käydä rekisteröitymässä jos yhtään kiinnostaa - osallistuminen on ilmaista. :)

Hups, juttu lähti vähän raiteiltaan mutta menkööt.. Kuunnelkaa ainakin tuo biisi, sen myötä toivottelen ihanaa keskiviikkoa! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti