keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Excalibur


Ja nyt vihdoinkin tarinaa siitä, mitä tulikaan tehtyä.. Eli hankittua Excalibur. :) Postaus unohtui luonnosten joukkoon ja muistin vasta nyt viimeistellä sen.. Parempi silti myöhään kuin ei milloinkaan? ;)

Vertailtuani eri markkinoilla olevia kuivureita päätin sijoittaa Excaliburiin. Tilasin kuivurin UK Juicerista, sillä siellä oli edullisimmat hinnat mitä löysin. Tilauksen kanssa oli hiukan ongelmia (maksu ei mennyt läpi ja haluamani väri oli loppu), mutta saamani palvelu oli todella hyvää, voin suositella firmaa oikein lämpimästi! :) Ja huom, Visa Electron ei siis käy maksuvälineenä ko. putiikissa. Lopulta sain kuivurin itselleni, se tuli nopeasti postissa. Ja olen enemmän kuin tyytyväinen!


Tältä masiina näyttää siis kokonaisuudessaan. Väri on tosiaan valkoinen, vaikka mustan alunperin halusin. Mustat kuivurit pääsivät loppumaan, joten oli tyydyttävä valkoiseen. Mutta eipä tuon niin väliä. :)

Meillä kuivuri pöhisee nyt yläkerrassa, jossa sen ääni ei häiritse niin paljoa. Ääni ei ole erityisen meluisa, mutta kuitenkin mieluummin pidetään eri huoneessa.

Ei kannatta kiinnittää huomiota roskaisuuteen.. Olisi voinut vähän siistiä ennen kuvan ottoa. Hups.
Ja tältä masiina näyttää "etuluukku" avattuna. Tämä excalibur on siis 5-tasoinen. Harkitsin 9-tasoista, mutta nyt olen todennut että välillä tätäkin on vaikea saada täyteen, tasot vetävät meinaan yllättävän paljon tavaraa. :D

Mustien muoviritilöiden päälle tulee läpinäkyvät pienireikäiset muoviverkot.Kuvassa näkyvät Excaliburin ruskeat ParaFlexx -arkit ovat näppäriä mm. fruitleathereiden tekemistä varten. Eli blendataan hedelmiä sileäksi ja seos levitetään tasaisesti paraflexin päälle. Kuivatellaan nahkamaisen kuivaksi läpyskäksi. Tällaiset "hedelmänahat" on tosi hyviä välipaloja tai eväitä. :)

Paraflexit ovat muutenkin hyödyllisiä esimerkiksi hiukan mehukkaampien hedelmien kuivaamisessa. Arkki meinaan muistuttaa voipaperia, siihen ei tartu mikään kiinni.

Vasen säätönamiska on lämpötilan säädin, oikea ajastin. :)

Valitsin tosiaan ajastimella varustetun kuivurin. Siitä tuli hiukan lisähintaa, mutta on jo osoittautunut erittäin käytännölliseksi, kun ei tarvitse kelloa kytätä, vaan laite sammuu itsekseen.


Oli yllätys, että laitteen mukana tuli myös pari kirjasta! Osoittautuivat todella käteviksi, näistä löytyy suuri määrä tietoa aina eri hedelmien ja yrttien kuivauksesta resepteihin. :)


Loppujen lopuksi olen varsin tyytyväinen hankintaani! Toki edullisemmallakin kuivurilla varmasti pärjää, mutta tähän päädyin omien harkintojeni ja pohdintojeni kautta, joita olivat mm. seuraavat:

-lämpötilan säädin
-ajastin
-takuu
-kestävyys
-valmistusmaa
-muoto
-suosio

Siinä siis hiukan kuvia ja infoa tästä kuivurista.. Vastailen toki mielelläni, jos jollain tulee kysyttävää aiheesta! :)

5 kommenttia :

 1. Moi,
  hyvä juttu kiitos. Nyt laitteita saa myös Somesta helposti ja vaivattomasti, ilman töpseli ja rahamaksu ongelmia. www.ssj-import.com (ssj-import) tuo maahan laitteita. Itse ostin sieltä ja tuli kahdessa päivässä kotiovelle. Kahdessa päivässä, aika hyvä!.
  Älyttömän hauskaa hommaa kuivailla eri hedelmiä ja vihanneksi, maustaa vähän ennen kuivausta ja kokeilla. Hauskaa ja helppoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pekka kommentista!

   Kyseisestä firmasta taisinkin joskus aiemmin kuulla/lukea, todella hienoa että myös Suomesta saa näitä laitteita - ja ilmeisesti varsin nopeasti. Hienoa! :)

   Kuivaaminen todella on hauskaa ja helppoa, vain mielikuvitus on rajana kaikille kokeiluille. :)

   Poista
 2. Heippa! Ostin myös äskettäin oman kuivurin, mutta arvaa harmittaako kun siinä ei odotuksista huolimatta ollut mukana reseptivihkoa :( . Voi kyynel... Olin jo ehtinyt vesi kielellä odotella kunnon ohjeita, mutta nyt näyttää siltä että osa kuivurin potentiaalista jää hyödyntämättä. Blaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurja, ihanko totta? Mistä tilasit kuivurisi? Ainakin tuolla UK-Juicersilla näyttäisi tulevan tuo opus jokaiseen Excaliburiin mukaan. Hmm, kirjaa voisi varmaan saada ostettua myös erikseen jostain, ehkäpä eBay:stä? Tai sitten joltain maahantuojalta voisi kysellä. Toivottavasti saat vielä oman versiosi kirjasta! :)

   Poista
  2. Moi, itse pyysin käyttöohjeet ssj:ltä ja ne lähetti sen minulle. Kysy sieltä www.ssj-import.com !

   Poista