maanantai 17. syyskuuta 2012

Mielipideartikkeli paleosta lehdessä!


Ja nyt hiukan jatkoa paleojuttuun! :) Minua siis haastateltiin Satakunnan Kansaan 5.8. paleoruokavalion tuomista hyödyistä olooni, sekä yleisistä tiedoista paleota koskien Helsinki Paleon Jaakko Savolahtea. Jutun yhteyteen oli tietämättäni myös haastateltu ravitsemusterapeuttia, mutta vallalla olevien käsitysten valossa hän ei ko. ruokavaliota suositellut. Tästä kirjoitin blogiinkin. Nyt muuten vähän hävettää lukea tuota postausta, tuli jokseenkin ylireagoitua tai jotain.. :D

Jokatapauksessa, turhauduin asiasta niin, että kirjoitin mielipidekirjoituksen vastineeksi ravitsemusterapeutin kommenteille. Tekstin tekeminen kuitenkin venähti melkoisesti, kun välissä oli Ahvenanmaan reissu ja hommaan oli vaan vaikea ryhtyä. Lopulta sain tekstin valmiiksi veljeni avustamana, sekä Jaakon läpilukemana ja parantelemana. Lähetin jutun toimitukseen ja aloin odottaa julkaisua, josko sellaista edes tulisi. Olin jo oikeastaan luopunut toivosta, kunnes tänään aamun lehteä lukiessa odotti iloinen yllätys - tekstini oli julkaistu!

Juttuun oli tullut pieni muutos, käyttämäni lähteet oli jätetty pois. Mutta muuten se on sama. Voisinkin itseasiassa tähän kohtaan linkata lähteet, joita käytin:

[1]Olli Sovijärvi: Maitotuotteiden laatuerot sekä maidon aiheuttamat terveydelliset ongelmat: analyysi evolutionaarisesta näkökulmasta (http://ollisintegrallife.com/)
[2]Jaakko Savolahti: Onks viljoi näkyny? osat 1 ja 2 (www.helsinkipaleo.com)


Tekstini "Paleoruoka ja moderni ravitsemustieto" löytyy siis tämän päivän (17.9.2012) Satakunnan Kansasta, Enemmän -osan mielipidepalstalta. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti