sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Åland 2012: kolmas päivä


Keskiviikon ohjelmassa ensimmäisenä oli kasvohoito ekokauneushoitola Lustansissa Maarianhaminassa. Isä ja veli kävivät sillä välin katsastamassa purjelaivan.

Kasvohoito oli aivan ihana, rentouttava. Hoitolassa oli tarjolla muiden kauneushoitojen ohella myös parutri- ja kampaamopalveluita, sekä myynnissä eko/luomutuotteita. Oli todella kiva tuoksutella tuotteita ja tutustua niihin tarkemmin. :) Lustansista on tulossa erillinen postaus!


Lustansista käppäiltiin pariin muuhun etukäteen tsekkaamani paikkaan. Yksi niistä oli second hand -liike Emmaus. Näitä oli muuallakin Ahvenanmaalla, mm. Godbyssä jossa poikettiin tulomatkalla. Sieltä on tuo kuvissa näkyvä hattunikin, johon tykästyin kovin. :)

Liike oli kiva, vaatteet, asusteet ja muut oli lajiteltuina ja valmiiksi hinnoiteltuina. Tavara oli varsin hyvää, ei nuhjuista tai rikkinäistä. Lisäksi Emmauksen omia, hauskoja mainoksia näkyi katukuvassa. Tykkäsin koko konseptista. :)


Emmauksen vieressä oli Judys hantverk -liike. Myymälästä löytyi kauniita ja hauskojakin keramiikka-astioita. Mielestäni on kiva tutustua ja suosia paikallista osaamista. :)Liikkeestä löytyi monenlaisia ihania astioita, kippoja ja kuppeja, eri tarvoin koristeltuina. Olisin halunnut ostaa kotiinviemisiä, mutta tavaramäärät oli varsin rajoitettuja mp-laukkujen kanssa.

Söpöjä puulusikoita! Näistä yksi lähti mukaanikin pienen kokonsa ansiosta. :)

Myymälän yhteydessä oli itse ateljeekin.
Ja sitten matka taas jatkui.


Tämä katu oli ilmeisesti jonkunnäköinen kävelykatu. Nättiä oli!Siinä taas esitellään hattua. :D Hatun ostin muuten alkujaan siksi, että oli auringonpaistetta, mutten ollut ottanut mukaan hellehattuani. Hintaa sillä oli Godbyn Emmauksessa 6 euroa. Löytyi miesten puolelta, mutta eipä sen väliä. :)

Kävelemisen jälkeen lähdettiin taas ajelemaan. Tällä kertaa suunnattiin hiukan pidemmälle, Eckeröön. Siellä käytiin katsomassa Eckerön posti- ja tullitalo.

Näkymä vastapäätä taloa.


Oikeasta ovesta mennessä pääsi Portfolio 12 -nimiseen näyttelyyn. Siellä oli mutoilua ja käsitöitä, näin jotain mainitakseni.


Tykästyin kovin ideaan koristella valmiita posliiniesineitä!


Tämäkin näytti hauskalta, jokaisessa "ruudussa" eri tavara, asia tai esine. :)Sitten taas katsottiin karttaa ja mietittiin seuraavaa siirtoa. Alkoi olla nälkä, joten koitettiin löytää ruokapaikkaa. Note to self: Eckerö ei ole niin iso, että siellä olisi montaakaan ravintolaa. Ensi kerralla jäädään syömään ihan Maarianhaminaan.


Pienen kiertelyn jälkeen löydettiin joku paikka golfradan yhteydestä. Ennen ruoan tuloa nautittiin Karhua (eli siis vettä). :D


The ruoka-annos - modattuna tosin. Alunperin ruokalistalla tämä oli kermaperunoita ja graavia lohta, mutta maitoa en syö, enkä graavista oikein tykkää (miten niin vaikeaa?). Noh, hyvän ruotsintaidon kanssa emme asiaa tajunneet vasta kuin tilaamisen jälkeen. Kiiruhdimme selittämään asiamme ennen ruoan tuloa ja keittiössä luvattiin tehdä parhaan mukaan... Siispä sain kolme joku toinen päivä keitettyjä perunoita, palan sitruunaa ja paistettua graavia kalaa. Kyllä sen nyt söi, mutten makuyhdistelmänä erityisemmin suosittele. :D

Tässä samalla yksi todiste, miksi ruoan tekeminen itse kannattaa reissussa. :)


Ja sitten taas "kotiin". Tämä näkymä on mökin terassilta.
Saatiin lupa käyttää paikan soutuvenettä, joten käytiin ennen saunaa myös vähän soutelemassa. :) Veli hoiti soutelun, itse keskityin maisemien kuvailuun. Eikä muuten kaadettu venettä, eikä kukaan tippunut veteen. :D


Ja siinäpä oli kolmas päivä. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti