keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Ostoksia silakkamarkkinoilta


Tuli käytyä isän kanssa pari viikkoa sitten Porissa silakkamarkkinoilla. Päivä oli nätti ja tunnelma iloinen markkinoilla. Mikäs sen mukavampaa tapaa viettää päivää. :) Tosin silakoista en itse hirveästi välitä.. Pitäisi varmaan opetella niistäkin tykkäämään.

Tein hiukan ostoksiakin:


Luomutyrninektariini! Aikeissani oli ostaa joko a)tyrnirouhetta/jauhetta b)mehua tai c)tyrnejä. Kuitenkin lievästi ärsyynnyin marjajauheiden tyrkyttävistä myyjistä ("terveys paranee kun syöt 1tl päivässä tätä mustikkajauhetta" - miten olisi ihan vaan tuoreet mustikat?), joten käännyin mehujen puoleen. Kokonaisia tyrnejäkin oli, mutta parempi hintasuhde oli mielestäni mehuissa, niissä on enemmän tavaraa pienemmässä tilassa.

Päädyin mehuun myös siksi, että siinä ei ole mitään siemenenosia tms, mukavampi suutuntuma. :) Meinasin ensin ottaa puolen litran pullon, mutta päädyin 1 litran tönttöön kun muistelin mehun loppumista jo ennen vuodenvaihdetta viime vuonna. Hintaa tällä oli aika paljon, 20 euroa, mutta tästä tosiaan riittääkin sitten pitkäksi aikaa. Ja on myös luomua, mikä on huippujuttu!

Jääkaapissa tämä ei tietystikään hirveän pitkään säily, joten pussitin nektaria jääpalapusseihin ja iskin pakkaseen. Aamuisin on sitten mukava laittaa yksi jäätynyt pala smoothien joukkoon. :)Myynnissä oli myös ihania omenoita! Ostin 3 kg Ahvenanmaalaisia omenoita, hintaa satsilla oli kymppi. Ihan ok mielestäni. :) Ahvenanmaalla ajellessamme näimme isoja omenaviljelmiä(?), ja meinasimmekin maistaa omenamehua. Harmi vaan, että sitä myytiin vain isoissa 5litran töniköissä. Mutta nyt sain ainakin omenoita. Hyviä olivat!

Yllä olevassa kuvassa näkyy vielä lasipurkki, jonka nappasin mukaan kirppikseltä, jolla käytiin samalla reissulla. Hinta: 1,5 euroa. Purkki on tosiaan lasia, ja kansi on puinen +kumitiiviste. Saa nähdä, mitä keksin siihen laittaa - ehkä kuivattuja omenansiivuja? :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti