torstai 27. syyskuuta 2012

Lustans Ekologiska


Kuten kirjoittelinkin, kävin Ahvenanmaalla ollessamme kasvohoidossa Lustans -nimisessä ekologisessa kauneushoitolassa. Aivan alunperin luin tästä ihanasta putiikista Karkkipäivä -blogista ja itseasiassa koko idea Ahvenanmaan matkasta lähtikin tuosta postauksesta! :)

Ennen reissuamme lueskelin Lustansin sivuja ja kuvauksia erilaisista ihanalta kuulostavista hoidosta ja yritin päättää mitä haluan. Lopulta sain päätettyä, ja varasin nettiajanvarauksesta etukäteen ajan minikasvohoitoon.

Vihdoin reissun kolmantena päivänä eli keskiviikkona koitti hoitoni vuoro. Ajelimme isän ja veljen kanssa Kungsön mökiltä Maarianhaminaan. Lustans löytyi helposti, kun liike erottui selkeästi kadulla. :) Isä ja veli menivät kiertelemään Maarianhaminaan ja itse jatkoin liikkeeseen.


Astuin sisään ja haparoivalla ruotsilla yritin selittää asiani. Onneksi Lustansin omistaja&perustaja, Nina Axel Hartvik, puhui myös suomea ja jatkoimme keskustelua suomeksi. Niin ja kyllä minä siis ruotsiakin osaan, mutta taidot ovat jokseenkin ruosteessa kun viime puhekerrasta on aikaa. Mutta onneksi tosiaan suomeksikin asiointi sujui hyvin. :)

Kasvohoidon aluksi oli konsultaatio mm. ihonhoitorutiineista ja ruokavaliosta. Kerroin muuttaneeni ruokavalioni keväällä paleoon (viljaton, maidoton&palkokasviton) ja sen myötä kasvojeni ihon kunnon parantuneen huomattavasti. Ennen siis varsinkin poskissani oli jatkuvasti näppylöitä, mutta eipä ole enää.

Sain kuulla, että juuri tällaista ruokavaliota Nina suosittelee monille iho-ongelmiin taipuvaisille. Olin ihan äimänä ja samalla todella iloinen! Lisäksi asia oli mielestäni todella hieno juttu myös siksi, että Lustansissa selvästi hoidetaan asiakasta kokonaisvaltaisesti. Todella siistiä, sillä tällaista filosofiaa en ole oikein muualla nähnytkään.

Nina vielä selitti miten ihon kunto kasvojen eri osissa kertoo elimistön kunnosta. Juuri poskissani olleet näpyt kielivät ohutsuolen kunnosta - tai siis ettei kaikki ole kunnossa. Tämä oli erittäin mielenkiintoista! Olen muuten ennenkin törmännyt tällaiseen ihon&suoliston/ruokavalion yhteyteen, mm. Helsinki Paleon podcastissa nro 7 aknea käsittelevässä kohdassa. Myös kirjallisuutta aiheesta löytyy, esim Loren Cordainin kirja Dietary cure for acne. Lisäksi Chirs Kresseriltä on tullut artikkelisarja miten ruokavalio ja eri ravinteet vaikuttavat ihon kuntoon. Ensimmäinen kolmen artikkelin sarjasta lötyy tästä.

No, jokatapauksessa, keskustelun jälkeen kävin pitkäkseni ja nautin täysin siemauksin hoidosta. Se oli todella rentouttava ja iho ihan hehkui koko päivän hoidon jälkeen. Ennen lähtöäni pyysin lopuksi lupaa ottaa hiukan kuvia paikasta ja laittaa niitä blogiini. Ja ne kuvat tulevat siis tässä.  :)

Hyllyt olivat täynnä erilaisia luomutuotteita hammastahnoista lähtien. Harmitti, ettei moottoripyörien laukuissa ollut juuri ylimääräistä tilaa, sillä hyllyistä löytyi vaikka mitä ihanuuksia - toisaalta taas hyvä juttu lompakon kannalta. :)


Upeat parturituolit on hankittu käytettyinä italialaisesta parturista.


Nina tekee myös itse kosmetiikkaa, kuten voiteita. Kuvassa muutama kasvovoide, oikeanpuoleinen oli avokado -kasvovoide.

Itse omistaja Nina. :)


Oli todella mielenkiintoista käydä liikkeessä, ja toivon että pääsen vielä uudestaankin! Samalla harmittelen, ettei lähiseudultani löydy vastaavaa putiikkia. Mutta onpahan hyvä syy matkata uudelleen Maarianhaminaan. :)

Lustansin osoite: Norragatan 1 A, Maarianhamina. Enemmän tietoa löytyy siis liikkeen omilta nettisivuilta sekä Karkkipäivä -blogista.


Onko joku muu käynyt luonnonkosmetiikkaan keskittyvissä hoidoissa? :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti