Lopulta tein kakun viime viikolla olleisiin lukioaikaisen kaveriporukkamme tapaamisjuhliin. Täytyy myöntää että hiukan kyllä jännitti etukäteen minkälaista palautetta tulisi. No, pelko oli kaikeksi onneksi turha, sillä kaikki kehuivat kakkua, niinpä tästä tuli lisäinnostusta kokeilla uudestaan! Tein kakun aika mututuntumalla, joten ohjeessa olevat määrätkin on summittaisia.
Löysin muuten Lidlistä mukavan pienen, halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuoan omiin kokeiluihin. Kuvan kakun taas tein 24cm vuokaan, koska syöjiäkin oli sen verran monta, kuusi.
Kuningattaren raakakakku (pähkinätön)
Pohja:
- n. 15kpl taateleita
- 3-4dl kookoshiutaleita
- 0,5dl raakakakaakaojauhetta
- muutama ruokalusikallinen kookosöljyä
- ripaus laatusuolaa
Täyte:
- 1prk Kara -kookoskermaa
- 2dl pakastemansikoita
- 2dl pakastemustikoita
- n. 1dl kookosöljyä
- n. 1tl psylliumia
- 1tl vaniljajauhetta
- hunajaa
Koristeluun
- vadelmia
- mansikoita
- mustikoita
Poista taateleista kivet. Aja pohjan ainekset tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Taputtele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (itse käytin 24cm, mutta kakusta olisi voinut tulla korkeampikin).
Valmista sitten täyte blendaamalla ainekset sileäksi. Kaada pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään, itse annoin yön yli.
Hieman ennen tarjoilua koristele kakku pakastemarjoilla. Ne tuovat mukavaa raikkautta muuten kermaiseen kakkuun.
Vinkki: Meinasin tehdä pakastemarjoista ns. kastikkeen (tai marjasoseen) kakun päälle, mutta ajanpuutteen vuoksi se jäi. Kastikkeen aioin siis tehdä blendaamalla pakastemarjoja pienessä vesimäärässä. Valuttamalla sosetta esimerkiksi ristikkokuvioksi olisi samalla saanut kauniin ulkonäön.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti