tiistai 19. helmikuuta 2013

Inkiväärinen bataatti-porkkanasosekeitto


Ruokalinjalla jatketaan.. Eilen sain jostakin idean tehdä ruoaksi kasvissosekeittoa ja niinpä pikaisen googlettelun jälkeen pistin toimeksi. Aika montakin hyvältä kuulostavaa ohjetta löytyi ja tein niistä oman versioni saatavilla olevien aineiden mukaan. Surautin keiton Gizmolla ja sopasta tuli aivan samettisen sileää! Lopuksi paistoin pekonia pinnalle.

Tosin koin pekonin yhteydessä melkoisen pettymyksen, kun luin pakkauselostetta. Sieltä löytyi parin muun lisäaineen lisäksi savuaromi. Arvostan, että selosteessa lukee mikä aromi on kyseessä, mutta kyllä jää nyt ainakin nämä pekonit vastaisuudessa kauppaan. Huokaus. Pekoni kun on niin hyvää, miksei sitä voisi tehdä ilman turhia lisäaineita ja aromeja..?



Sitten ohjeen tapaista tuohon keittoon. En tarkkoja määriä laittanut ylös, mentiin ihan mututuntumalla. :)

Inkiväärinen bataatti-porkkanasosekeitto
  • bataattia
  • pari porkkanaa
  • sipuli
  • pari valkosipulin kynttä
  • inkivääriä (käytin itse kuivattua)
  • pakuriteetä keitinvedeksi
  • tabascoa
  • cayennepippuria
  • laatusuolaa
Kuori ja pilko bataatti, porkkanat ja sipulit. Kuullota sipuleita ja inkivääriä kattilassa, lisää myös juurekset pariksi minuutiksi kuullottumaan. Lisää pakuriteetä niin, että ainekset peittyvät ja keitä kunnes pehmenevät (joku 30-40 min.). Annoin keitoksen jäähtyä jonkun aikaa ennenkuin iskin sen belnderiin ja blendasin sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä saadaksesi haluamasi koostumuksen.

Kaada takaisin kattilaan, lisää mausteet ja kiehauta. Keitto on parasta kuumana rapean pekonin kanssa. :) Myös loraus kookoskermaa toimisi varmasti hyvin, minulla ei sitä vaan sattunut olemaan.

2 kommenttia :

  1. Kauppahalleista ja lihakaupoista saa lisäaineetonta siankylkeä. Siitä siivuja ja paistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, hyvä idea. Tosin pekonin kiva puoli on, että siitä saa niin rapeaa. Mutta kylkeäkin voisi ensi kerralla kokeilla. :)

      Poista