tiistai 5. helmikuuta 2013

Woimatila


Nyt vihdoinkin postaus, jonka teko on ollut suunnitelmissani jo kauan! Tässä postauksessa kertoilen eräästä suosikkipaikastani Porissa, Woimatilasta. Heti alkuun painotan, että tämä ei ole maksettu mainos vaan täysin omasta tahdostani tämän teen. Koko Woimatila on niin mahtava juttu, että olen vaan iloinen jos joku kuulee ja innostuu. Luomuruokaa tarjoavia paikkoja kun ei taida olla hirveän montaa Suomessa, joten onkin huisia että juuri Porista sellainen löytyy. :)

Woimatilan tarina on mielestäni mahtava ja inspiroiva, tässä kertomus lyhyesti: Woimatila on perustettu vuonna 2010, kun perheenäidit Johanna ja Tuula kävivät ravintoluennolla, joka muutti heidän ajattelutapaansa. "Opimme arvostamaan ruoassa tuoreutta, neste- ja ravintorikkautta, luomua, lähiruokaa, palasimme yksinkertaisuuteen ja juurillemme! Kuitenkaan turhia pingottamatta. Tästä kaikesta syntyi yhteinen yrityksemme WoimaTila!" Sittemmin Johanna kutsuttiin työelämässä muualle ja hänen paikkansa on nyt ottanut Tuulan tytär Yasmin. Woimatila toimii edelleen samalla periaatteella, mutta on nyt myös perheyritys. :)

Alunperin Woimatila sijaitsi pääkirjaston kahvilassa, mutta nyt muuton jälkeen hiukan lähempänä Porin keskustaa Antinkatulla. Koko paikka on mukavan avara ja viihtyisä. Poikkean mielelläni asioiden hoitamisen ohessa teekupposelle tai vaikka ostamaan superfoodeja. Välillä tulee myös lounastettua, mikä on mahdollista kun ruokien yhteydessä on selkeästi ilmoitettu jos ruoat ovat gluteenittomia tai maidottomia - mitä ne yleensä ovat. Woimatilassa ei muuten käytetä lainkaan valkoisia jauhoja ja sokeria. Sen sijaan siellä suositaan luomua ja oikeasti terveellisiä ruokia, kuten raakakakkuja. Itseasiassa tilasinkin heiltä herkullisen raakakakun yo-juhliini. :)Myynnissä on myös Heidi Kuusiston Uusi Päivä -kirjaa, jossa on myös allekirjoittaneen ottamia kuvia. ;)


Heti sisäänkäynnistä vasemmalla on houkuttelevat superfoodhyllyt..

Myös mm. teetä löytyy, kuten näitä ihania Pukka -merkkisiä teitä! Näin talvella yksi suosikkini on Three Ginger -tee. Me likes!Vitriinistä löytyy ihania raakaherkkuja...


Ja myös raakasuklaata levyinä.


Tiskin takana häärivät paikan pitäjät Tuula ja Yasmin. :)


Kahvin, teen ja herkkujen lisäksi saa myös smoothieita. Listasta löytyykin monta herkullista vaihtoehtoa!Saatavilla on myös kookosvettä, luomulimuja, -mehuja ja lähdevettä. Kuvassakin näkyvät Amé -juomat on muuten tullut kokeiltua, ostimme niitä yo-juhliini shamppanjan alkoholittomaksi vaihtoehdoksi. Hyviä olivat. :)


Itseasiassa huomasin vasta tällä käyntikerralla tämän ZenGrow'n yrttien kasvatuslaitteen. Olen haaveillut moisesta itsekin! Kuulemma voisi olla parempi kotikäytössä, sillä tällaisessa ruokapaikassa yrttejä menee paljon enemmän. :)


Joka päivä on saatavilla myös herkullista kasvislounasta. Arkisin pääruoan kanssa löytyy myös lisukkeita, kuten salaatteja, spelttileipää, paistettuja juureksia ja paljon muuta. Jos olen joskus mieltänyt että kasviruoka on tylsää ja mautonta, niin viimeistään lounastamisen jälkeen myönsin olleeni väärässä, ruoka oli niin monivivahteista ja hyvää. :)

Annoksen hinta määräytyy painon mukaan ja lounasta voi ostaa myös mukaan. Lisäksi myynnissä on ns. take away -salaatteja, jotka tehdään heti tilauksen jälkeen. Taatusti tuoretta!


Woimatilasta saa myös ihania Jätskibaari Vohvelin käsintetyjä jäätelöitä. Välillä on myös maidottomia sorbetteja, joita meikäläinenkin voi syödä. :)


Ihanat Tuula ja Yasmin. :)

Woimatilan Facebook -sivuilta löytyy aina viikonruokalista etukäteen. Lisäksi siellä ilmoitetaan muunmuassa tulevista luennoista, joita on ollut todella monta mielenkiintoista! Muutamia, joissa itse olen ollut, oli esimerkiksi Jaakko Halmetojan luento viime kesänä ja hiljattain Heikki Ruususen villiruokaluento. Suosittelen! :)Woimatila
Antinkatu 14,
Pori

2 kommenttia :

  1. WoimaTila oli kyllä ihana ! Mmmm niitä kakkuja ja herkkulounas :P Ikäväkseni tarvii sanoa, että eilen oli viimeinen päivä kyseisellä paikalla :( T.porilainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sanos muuta! Kuulin myös asiasta, että Woimatila lopettaa, harmi juttu.. Hyvä puoli on se, että he perustavat verkkokaupan ja ovat tulevaisuudessa mukana erilaisissa tapahtumissa! Ja heidän kakkujaan saa käsittääkseni kesällä myös jostain kahvilasta (en nyt tähän hätään muista mistä) Porissa. :) Vaikka jostain luopuu, niin sitten aukeaa taas uusia mahdollisuuksia. :)

      Poista