maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kesäkurpitsa-jauhosavikkalisuke


Suhteeni rikkaruohoihin on muuttunut totaalisesti. Ennen pidin turhia kasveja ärsyttävinä, kun tunkevat kukka- ja kasvimaalle jossa ne ovat ei-toivottuja. Nyt kuitenkin katsoessani pihallle näen lähinnä ruokaa. :D Uusin innostukseni onkin jauhosavikka, joka sopii moneen ruokaan. Nyt tulee heiteltyä sitä lähes kaikkeen lämpimään ruokaan. :)



Niin ja oi ihanaa, luomupuodista löytyi varsinaista lähiluomuruokaa: kesäkurpitsoja! Rakastan paistettuja/grillattuja kesäkurpitsaviipaleita, ihana kesäherkku. Onnea on pienet asiat. :)

Tulipa päivänä eräänä tehtyä makoisa lisuke eilispäivän lihapullille. Mentiin mututuntumalla mitä kaapista ja pihalta löytyy -periaatteella, suosittelen muillekin. :)


Kesäkurpitsa-jauhosavikkalisuke

-pari pientä sipulia ohueksi siivutettuna
-pari kourallista kuorimisveitsellä höylättyä kesäkurpitsaa
-luomutomaatti tai kaksi
-kourallinen tai pari jauhosavikkaa takapihalta
-basilikaa

Paista sipuleita öljyssä kunnes pehmenevät sopivasti. Siirrä sivuun lautaselle ja heitä pannulle kesäkurpitsat. Sekoittele ja anna pehmetä sopivasti. Perään pilkottu tomaatti, revityt savikat ja sipulit. Anna muhia jokunen minuutti, lopuksi ripottele pinnalle basilikaa ja sitten vaan ääntä kohti.

Määrällisesti tästä ei tullut kuin ehkä yhdelle, mutta määriä muuttamalla saa useammalle syöjälle sapuskaa.


Maistui hyvin höyrytetyn bataatin+eilispäiväisten lihapullien kanssa, nam. :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti