sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Pääsykoekeksit


Kun pari viikkoa sitten pääsykokeet lähestyivät uhkaavasti, aloin miettiä sopivaa välipalaa koetilanteeseen. Näin kivikautista ruokavaliota noudattaessa ja yliherkkyyksiä omatessa vaihtoehdot nimenomaan välipaloille ei ole ihan hurjat. Olen jo hetken aikaa himoinnut keksejä, noita menneiden aikojen suosikkinaposteltavia, joten päätin tehdä niitä. Ohje on pitkälti omasta päästä, sillä kriteerit täyttävää reseptiä ei tuntunut löytyvän.

Nämä teelmät onnistuivat ihan kivasti, ja tuotekehittely jatkunee kokeilujen mukana. Mutta ainakin itse tykkäsin sen verran, että ohje menee jo nyt jakoon - ja samalla osallistuu Puhdistamon reseptikisaan. Vinkki: saa käydä tykkäämässä facebookissa! ;)


Paleot pääsykoekeksit
Maidoton, viljaton eli gluteeniton, palkokasviton, pähkinätön

6 taatelia
1dl pakuriteetä liotusvedeksi
2tl chiahyytelö

1 rkl carob
0,5-1dl kookoshiutale
1rkl raakakaakaojauhe (enemmänkin sopii laittaa)
1rkl kookossokeri
murskattua kaakaomassaa tai kaakaonibsejä
kaneli
vanilja
kuivattua ja murskattua piparminttua

(1tl nokkosensiemenen)
(1tl Madre C -jauhe)

Liota kuivattuja taateleita 1 dl:ssä jäähtynyttä pakuriteetä. Laita myös chiasiemeniä hyytelöitymään pakuriteehen.

Blendaa lionneet taatelit liotusveden kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää mukaan 2tl chiahyytelöä ja blendaa.

Rouhi kaakaomassaa veitsellä murusiksi itselle sopiva määrä. Sekoita kuivat aineet keskenään, (laitoin jauheet siivilän kautta) ja lisää ne taateli-chiamassaan. Sekoita tasaiseksi. Maistele, ja lisää makeutusta tai mausteita makusi mukaan.

Levitä massaa pyörylöiksi leivinpaperille tai Paraflexx -levylle. Kuivata kuivurissa 42 asteessa.


Omat keksini olivat kuivumassa reilusti yli 12h, mutta eivät tulleet ihan niin rapeiksi kuin halusin, eli pidempään olisi saanut olla. Tai sitten olisi voinut lisätä esim. kookoshiutaleita tai nestettä imevää kookosjauhoa, jolloin massa olisi ollut kuivempaa.


Käytössä Puhdistamon pakurikääpä ja chia-siemenet. :) (Chia -paketista ei kuvaa, koska siirsin siemenet taannoin lasipurkkiin ja heitin pahvikuoren keräykseen)


Keksit ennen kuivuriin menoa. Vetelin massaa Paraflexx -levylle ronskisti suurinpiirtein ympyröiksi. Maku se tärkein on, ei ulkonäkö. Huom. Tulppaani ei mennyt mukana.

Ripottelin vielä muutaman keksin päälle kanelia ja toisten päälle kuivattua piparminttua.



Valmiit keksit! Kuvauskoristeena vaahteran kukkia, joiden kukkimisaika meni tosin jo aikaa sitten ohi.

Ja ne pääsykokeet.. Oli hyvä flow ja jaksoi keskittyä, fiilis jäi ehdottomasti positiiviseksi. Kekseistä sai sopivasti puhtia kokeita ahkeroidessa ja sanoisinko että olivat hitusen parempi vaihtoehto kuin normisuklaapatukat. :) Makuna siis suorastaan klassikkoyhdistelmä: minttu-suklaa. Nam.

Kokeiden tulokset saa kuulla myöhemmin. Niitä odotellessa voipi värkkäillä lisää keksejä ja makuyhdistelmiä.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti