lauantai 31. elokuuta 2013

Ensimmäinen viikko omillani

Ja taas on menty hiljaiseloa.. Pahoitteluni etten ole ehtinyt kirjoittelemaan! Asiaa hankaloittaa myös se, etten ole Lahden asuntooni saanut vielä(kään) nettiä. Tällä hetkellä vietän viikonloppua veljeni luona, josta netti löytyy. Miten muuten ihmeellistä oli päästä koneelle ja nettiin kun on ollut viikon ilman!

Muttamutta, näin ensimmäisenä päivänä syyskuuta on hyvä palailla hetkeksi elokuulle. Tosiaan muutin pois kotoa, uudelle paikkakunnalle Lahteen viikko sitten. Muuttoa edeltävä viikko meni taas lähinnä pakkaillessa ja töissä.

Tänään tulee siis viikko täyteen ensimmäistä kertaa omillani asuessa. Alussa oli totuttelemista, mutta nyt alan jo viihtyä. Tosin asunto ei ole ihan vielä valmis, pitäisi vielä muutamat kaapit pyyhkiä ennenkuin täytän sen omilla tavaroillani ja hankkia muutamia juttuja. Pikkuhiljaa. :)

Viime maanantaista perjantaihin kestänyt orientoiva viikko kului nopeasti ja sisälsi kaikkea mielenkiintoista. Maanantaina me uudet ympäristöekologian opiskelijat matkasimme tuutoreiden kanssa Helsinkiin Viikkiin, jossa kaikille bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan fukseille (uusille opiskelijoille) pidettiin infotilaisuus. Tiistaina taas tutustuimme omaan opinahjoomme Lahdessa. Innostuin hurjasti, koska se on hieno! Valoisa ja avara, sekä mikä parasta, monta labraa. :)

Keskiviikon aamupäivä kului tuutorien esitellessä Lahtea, iltapäivällä oli vuorossa Helsingin yliopiston rehtorin vastaanotto uusille opiskelijoille Helsingissä. Torstai vietettiin Lahdessa muutamalla infoluennolla ja tutustuen oppimiskeskus Fellmanniaan, josta epäilen tulevan toinen olohuoneeni. :D Lopuksi perjantaina matkasimme tutustumaan Lammin biologiseen asemaan, joka on yksi kolmesta Helsingin yliopiston biologisista asemista. Upea paikka!

Näin ekan viikon jälkeen voin sanoa olevani oikeassa paikassa. Ainakin ensituntuman myötä tämä on juuri sitä, mitä haluan kaikkein eniten tehdä ja opiskella. Kyllä, vielä enemmän kuin biologiaa. Ympäristöekologian alue on tosi laaja ja erittäin mielenkiintoinen! En malttaisi odottaa että pääsen opiskelemaan kaikille mielenkiintoisille kursseille, kuten labra- ja kenttäkursseille. Niin siistiä, että tässä aiheessa on kaikkea mitä juuri minua kiinnostaa; sopivasti kemiaa, labratyöskentelyä, ulkona luonnossa olemista, kyseenalaistamista, luonnon tutkimista, itse tekemistä.

Myös itse Lahti kaupunkina on tosi viihtyisä. Kaikki palvelut on lähellä. Pyörällä pääsee helposti kulkemaan, kiitos pyöräkaistojen ja joka paikkaan rakennettujen pyörätelineiden. Maisemat on upeat, luontoa ja metsää riittää - Vesijärven rannasta puhumattakaan. Itseasiassa Vesijärven rantaa kiertää pyöräily- ja kävelytie, sekä Karjarannasta löytyy kahviloita. Oli mahtavaa istua kahvilan terassilla ja vaan ihastella upeaa Vesijärveä.

Odotan myös että arki lähtee kunnolla rullaamaan ja oppimaan kulkemaan vähän enemmänkin kaupungissa, sillä tahdon jo kovasti päästä valokuvailemaan aamuisin auringon noustessa! Virkistävää etsiä ja löytää uusia kuvauspaikkoja. :)

Tulikin vähän pitkä kirjoittelu tällä kertaa. :D Mutta summaten: olen todella innoissani ja tunnen olevani täsmälleen oikeassa paikassa. Toki tässä alussa voi olla sellaista "uuden huumaa", mutta senkin jälkeen uskon viihtyväni mainiosti. Toivottavasti saan sen netin omaan asuntooni, jotta pääsen taas kirjoittelemaan ihan kuvienkin kera. :)

Mahtavaa syyskuuta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti