perjantai 31. tammikuuta 2014

Paras aloitus päivälle


Eräs kokeilu havahdutti jälleen, että sillä mitä syö, on todella merkitystä. Olen ennenkin kuullut, että kannattaa kokeilla minkälainen aamupala sopii itselle; rasva-, proteiini- vai hiilihydraattipainotteinen. Kuitenkin vasta Biohakkerin Käsikirjan uniwebinaarin jälkeen kiinnostuin asiasta pitkästä aikaa. Kyseisessä webinaarissa kun suositeltiin huonosti nukutun yön jälkeen rasvapainotteista aamuateriaa. Yleensä siis en ole kauhean tarkka aamupalasta, vaan syön lähinnä mitä kaapista on löytyy, kuitenkin sisältäen proteiinia, rasvaam jotain vihreää ja hiilareita.Nyt tosiaan kun Jaakko Halmetoja taas mainitsi asiasta, päätin kokeilla. Yhtenä aamuna söin runsaammin riisiä (=hiilihydraatteja), ja olo oli jokseenkin nuutunut. Ei oikein inspannut lähteä luennolle. Seuraavana aamuna tein smoothien, jossa oli runsaasti rasvoja ja kaakaota - Boom! Ihan huikea ero olotilassa! Olo oli todella skarppi, inspiroitunut ja energinen. Koko aamu meni hyvässä flow'ssa, luennolla jaksoi kunnolla keskittyä ja olla mukana. Siitä lähtien olen yrittänyt syödä aamuisin rasvapainotteisesti, kuitenkaan liikoja stressaamatta. On okei joustaa. Mutta pidemmän tähtäimen linja on kuitenkin rasvan painotuksessa.

Olen kokeillut eri smoothievariaatioita ja tällä hetkellä suosikkini on lämmittävä paksuhko suklaasmoothie. Kylmänä talviaamuna on erityisen mukavaa, että juoma lämmittää konkreettisesti ja mausteiden avulla. Tässä resepti:


Tosin nyt huomasin, että unohdin kuvan tekstistä pari ainesosaa: kaakovoin ja kookosöljyn, joita laitan molempia fiiliksellä, yleensä noin ruokalusikallisen. Jos haluaa juomasta erityisen brainboosterin, kannattaa sekaan heittää vielä Four Sigma Foodsin Lion's Mane -instanttia ja/tai Focus -blendiä.

Tällä lähtee päivä mahtavasti käyntiin!

2 kommenttia :

  1. Olet guru noiden smoothieiden kanssa! Itse vielä pitkälti maito-marjat-hunaja - tasolla...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitoksia vain. :D Kyllähän jo noillakin pääsee hyvin alkuun! Kannattaa muistaa että itsekin olen aikoinaan alkeista lähtenyt liikkeelle. ;) Rohkeasti vaan kokeilemaan omia yhdistelmiä ja etsimään vaikka uusia reseptejä. :)

      Poista