torstai 13. maaliskuuta 2014

ÄänimaljahieronnassaPääsin viime viikolla elämäni ensimmäistä kertaa äänimaljarentoutukseen Tampereen Life Centrellä. Rentoutuksen veti Pertti Ratilainen, jolla on useampi vuosi kokemusta äänimaljoista. Hän on itse kokeillut useita eri hoitomuotoja aina energiahoidosta lähtien, mutta äänimaljat lopulta kolahtivat.

Äänimaljarenoutuksen on kehittänyt saksalainen Peter Hess ja itseasiassa Saksassa lääkärit suosittelevat äänimaljarentoutusta stressin hoitoon. Rentoutus perustuu kulhojen eri värähtelytaajuuksille ja äänille - ne ovat kuin kohdussa koettuja ääniä ja värähtelyjä. Lisää äänimaljahieronnasta voi lukea Pertin nettisivuilta.Ennen varsinaista rentoutusta sain myös kokeilla miltä rentoutus tuntuu keholla. Pertti laittoi kulhon kämmenelleni ja löi sitä kevyesti (ks kuva). Oli todella jännä tuntea miten värähtely kulki koko kehossa. Sama toistettiin toiselle kädellä. Jo tämän ihan pienen hetken jälkeen huomasi rahoittuneensa ja tunsi olevansa enemmän jalat maassa, vaikka en aiemmin edes tuntenut itseäni erityisen stressaantuneeksi. Jäin mielenkiinnolla odottamaan itse tuntia.

Rentoutus tehtiin siis ryhmässä, eikä kulhoja tässä tuotu keholle. Makasimme joogamatoilla yksi tyyny pään ja toinen polvitaipeiden alla. Rentoutus alkoi isoista kongeista, matalammista äänistä ja loppui korkeampiin ääniin, pieniin kulhoihin.

Pyrin olemaan ennakkoluuloton ja päästämään irti kaikista ajatuksista, mutta huomasin sen olevan hankalaa. Mielessä pyöri päivän aiemmat tapahtumat, ihanien tyyppien tapaaminen ja uudet ideat. Kun lopulta jotenkin pääsin yli ajatuksista ja tietoisesta mielentilasta, putosin rentoutuneeseen tilaan - ihan kuin meditaatiossa tai unen ja valveen rajamailla. Ihanaa!45 minuuttia kului yllättävän nopeasti ja lopulta kuului korkeammat äänet merkkinä että kohta lopetetaan. Olo oli hyvä ja mukavan rento, kuin nollautunut. Sanoisin että varsin tehokas tapa rentoutua ja ottaa aikaa ihan itselle!

Ilon ja valon markkinoilla näin Pertin uudestaan ja pääsin kokeilemaan äänimaljarentoutusta niin, että maljat tuodaan keholle. Hoito kesti puolet mitä normaalisti, eli 20 minuuttia. Tuli kyllä niin hyvään saumaan ettei tosikaan! Päivä oli täynnä hälinää ja huomasin käyväni myös ylikierroksilla. 20 minuutin jälkeen oli täysin erilainen olo, aivan rauhallinen, rento, läsnä tässä hetkessä omaa kehoa kuunnellen. Ei siis tarvinne sanoa että tykkäsin kovasti! :)

Molempia äänimaljakokemuksia ei pysty täysin sanoin kuvailemaan, joten kannattaa ehdottomasti käydä itse kokeilemassa avoimin mielin. Pertti tekee yksilöäänimaljahierontaa, hänen sivuiltaan voi katsoa lisätietoja. Lisäksi Life Centrellä järjestetään jatkossa ryhmärentoutuksia joka perjantai, kurkkaa Life Centren fb -sivuilta lisää tietoa. 

Jokainen toki muodostaa äänimaljoista oman mielipiteensä, mutta ainakin minä tykkäsin. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti