keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Jaakko Halmetoja @ Woimatila 5.6.2012

Heippa!

Allekirjoittanut oli eilen Woimatilassa Jaakko Halmetojan luennolla, josta ehdin vinkatakin. :) Olen jo kauan halunnut käydä ko. gurua kuuntelemassa, joten en voinut jättää tilaisuutta väliin kun kerrankin luento sopi myös omaan aikatauluuni!

Luento oli siis Woimatilassa, kahvilassa, jonka idea lyhyesti sanottuna painottuu luomuruokaan. Reilu parissa tunnissa käsiteltiin laajasti aihetta Luonnonmukainen ravitsemus. Jonkin verran tuli jo tuttua asiaa, mutta myös suuri määrä ihan uutta ajateltavaa. Otin muistiinpanovälineet mukaan, siltä varalta että "voisi vähän kirjoittaa jotain ylös". Vielä mitä, tekstiä tulikin reilu 9 sivua! :D (vihko sellainen pikkuinen, pienempi kuin A6) Siis voin vaan ihmetellä mikä tietomäärä herralla onkaan! Olin ihan äimänä siitä tykityksestä mitä luennolla tuli, huh.. Oli pakko kirjoittaa asioita ylös, sillä tiedän ettei niitä enää jälkeenpäin oikein muista - ja sen totesinkin tänään. Muistiinpanot helpottavat huomattavasti asioiden mieleen palauttamista.Luento kustansi 30 euroa, mutta oli todellakin joka euron ja sentin arvoinen. Tuli siis niin paljon uutta ettei tosikaan. Väliajalla sai myös teetä tai kahvia sekä raakasuklaata, nam. :) Lisäksi samaisella väliajalla sai käydä nykäisemässä Halmetojaa hihasta ja kysyä mitä mieleen tuli. Itsekin kävin, ja kyselin että miten näitä juttuja (kokonaisvaltainen hyvinvointi, tutkimukset ym) voisi opiskella lisää. Sain vastauksen, että yhtään oikeaa tietä ei ole, vaan kannattaa lukea kirjoja, artikkeleita, kuunnella luentoja jne. Jos asia kiinnostaa, niin silloinhan sitä opiskelee mielellään. Eikä kannata yrittää vaan sitä yhtä polkua pitkin päästä päämäärään, vaan miettiä myös muita reittejä. Lopuksi kysyin lupaa kuvata - ja sain luvan. :) Tässä postaksessa niistä pari. Kuvista vaan tuli vähän kökköjä ei-niin-hyvässä valaistuksessa, mutta kai niistä pienen käsittelyn jälkeen jotain selvää saa.


Illan jälkeen olikin sitten melkoinen tietoähky! Pyörittelin asioita mielessäni vielä pitkään ja ajattelin palata muistiinpanoihin myöhemmin asioiden hauduttua. "Jano" ei luennosta sammunut, vaan päinvastoin; tuli kauhea hinku lukea ja opiskella lisää! Mutta mitäkö nyt jäi käteen? Monta vinkkiä, jotka aion ottaa heti käyttööni. Esimerkiksi tänään aion taas pitkästä aikaa tehdä raakasuklaata ja pakuriteetä. Lisäksi suunniteltiin isän kanssa, että menemme viikonloppuna käymään lähiseudulla olevalla lähteellä hakemassa lähdevettä. :)

Jaakko oli kaiken päälle todella hyvä esiintyjä, häntä kuunteli erittäin mielellään. En siis voi muuta kuin suositella, kannattaa ihmeessä mennä kuuntelemaan jos vaan tulee mahdollisuus! Ja Woimatilassakin suosittelen poikkeamaan jos Poriin päin joskus eksyy. ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti