perjantai 8. kesäkuuta 2012

Yo 2012Heips!

Tässä kirjoittelee tuore viikon vanha ylioppinut. :) Eli suomeksi: lakkiaiset oli noin viikko sitten ja mukavaa oli sateesta huolimatta. Nyt ajattelin kirjoitella hiukan juhlista sekä yo-asustani, tai oikeastaan sen osista. Pyrin nimittäin pitämään asun arvoilleni sopivana, eli ottamaan huomioon ekologisuuden mahdollisimman monessa kohtaa. Oli kuitenkin pari asiaa, joista joustin: mekko, hiusten laitto ja meikki.

Mekon hankin uutena eBaysta. Olin aikeissa ostaa sen käytettynä, mutta haluamaani mallia ei juurikaan löytynyt "second handina", eikä ainakaan oikeaa kokoa. Tässä vaatteessa oli kuitenkin ulkonäöllisesti ihan kaikki mitä yo-mekoltani toivoin, joten laitoin tilauksen menemään. Merkiltään se on Monsoon, ja malliltaan Monaco. Materiaali on silkkiä ja tämä kaipaa kemiallista pesua, mikä onkin huono puoli. Kemiallisessa pesussa kun käytetään perkloorietyleeniä, joka toki on hellävaraisempi kankaalle, mutta ympäristölle se on haitallinen. En kuitenkaan ole pesemässä mekkoa vain yhden käytön jälkeen, enkä aio käyttää sitä joka päivä, joten tuo pesu on mielestäni ok harvemmin käytettynä. :)

Monsoon Monaco -mekko
Ai niin, ja mekon lisäksi oli lämikkeenä valkoinen jakku/bleiseri, joka on peräisin Valtteri -kirppikseltä Helsingistä. Se on tosin H&M:n, mistä en niin pidä... Tarvitsin kuitenkin jonkun lämmikkeen sateiseen päivään, ja se oli sopivin mitä minulla oli, ja loppuviimeksi ihan mukiinmenevä.

Hiukset laitatin tavallisella kampaajalla, lähimailta kun ei löydy ekokampaajia. Muuten olisinkin sellaiselle mennyt! Kampaukseen olin kyllä muuten varsin tyytyväinen, halusin suurehkot ja löyhät korkkiruuvikiharat ja sellaiset sainkin. :)

Meikkiin käytin muutamaa ei-luonnonkosmetiikan tuotetta. Käytin kasvojen pohjustukseen primeria, joka tuntui hurjan silikoniselta sormiin. Mutta meikin oli kestettävä pitkään, joten koin sen käytön tarpeelliseksi, saanhan katsoa niitä päivän aikana itsestäni otettuja kuvia vielä pitkään. :D Kyseessä oli muuten BareMinerlas -meikkien mukana tullut pikkuinen testinäyte merkin omasta primerista. Samoin luomet pohjustin, sekä levitin normikosmetiikan luomiväriä&rajaukset.

Sitten asun muihin osiin, jotka oli enemmän arvojeni mukaiset. :) Kenkinä oli edellisvuoden lukion itsenäisyysjuhlaan (jossa pidin puheen) ostamani Terra Planan korkkarit mallia Juniper. Tai oikeastaan lukiolla todistuksen hakuun kengiksi laitoin vanhojen tanssien matalammat kengät, Terra Planan Etta -malliset. Vaihdoin kengät korkeampiin kun päästiin juhlapaikalle. Nämä molemmat on ns. ekokengät, esimerkiksi päällinen on tehty kierrätetyistä PET-muovipulloista. :) Ensin mainitut kengät olen ostanut Idun's Apple -verkkokaupasta ja toiset Monoshop -liikkeestä Raumalta.

Terra Plana Etta

Kynsistä taas löytyi ihka uuden ekokynsilakkasarjan Kure Bazaarin sävy Rose Milk. Aivan ihana sävy! Tästä kirjoittelen piakkoin lisää. :)

Kure Bazaar - Rose Milk

"Kauniit" epätasaiset kynteni lakattuna Kurella. Lakan sävy ei ole luonnossa aivan noin violettiin taittava.


Pitäisikö vielä sanoa sananen meikistä.. Pohjalle tosiaan laitoin primerin. Ihon epätasaisuuksia koitin tasoitella Lily Lolon peitetuotteella sävyssä Blush Away (vihertävä, taittaa punaisuutta pois), ja itse pohjan tein tutuilla BareMineralsin mineraaleilla. Posket punasin Lily Lolon mineraalipunalla sävyssä Ooh La La, jota Karkkipäivässä suositeltiin. Niin ja ripsissä uusi, ihana Colour Caramelin maskara, jonka ostin Nudgesta. Ihan loistava! (tästäkin ehkä jossain välissä tulossa lisää juttua)

Meikit ei olleet vedenpitäviä, mutta jotenkin onnistuin välttymään kyyneliltä, onneksi. :)

Edessä Couleur Caramelin tuuheuttava mascara, josta tuli heti uusi suosikki.

Itse juhlat pidettiin pitopaikassa. Alkujuomana oli shampanjaa ja koska en itsekään juo alkoholia, myös toinen, alkoholiton vaihtoehto. Aluksi piti olla perus Pommacia, mutta Woimatilasta löytyi Aven kuplivia juomia, jotka vaikuttivat huomattavasti paremmilta. Valitsin mauksi vadelma&boysenmarja, joka väriltäänkin muistutti shampanjaa. Oli todella hyvää! Lisäksi sain etukäteen tehdä pitopaikan menuuseen haluamiani muutoksia, jotta pystyin itsekin syömään edes jotain (ruokavalioni kun on maidoton&viljaton). Ehdotukset otettiin ihan hyvin vastaan ja sain hyvin syödäkseni. :) Tilasin vielä etukäteen Woimatilasta raakakakun, lähinnä itseäni varten, kermakakku kun jokatapauksessa oli tulossa pitopaikan puolesta. Valitsin täytteeksi appelsiinin ja suklaan, voi nam että oli makoisaa! Raakakkua ei kuitenkaan pysty kovin isoa palaa syömään, joten melko pienet palat saivat ihmettelyä osakseen. :D Kyllä joku muukin sitä onneksi maistoi, mutta loput otin kotiin herkuteltavaksi, nam nam. :)

Jaa niin, piti vielä sanoa, että tein Sokoksen lahjapalveluun listan toivomistani lahjoista. Aluksi se tuntui oudolta, mutta se oli melkeimpä ainoa keino saada tarvitsemiani (ja tiettyjä haluamiani) juttuja. Ja niitä tulikin! Kerään ihanaa Marimekon Räsymatto ja Siirtolapuutarha -sarjaa. Nyt onkin oikeastaan kaikki astiat kasassa. :D Lisäksi sain rahaa, laseja, kirjoja, maljakon, kattilan, veitsen.. Juuri oikeita. :) Ja muita mieleisiäni tarvikkeita tulevaan opiskelijakämppään voin ostaa saamillani rahoilla&lahjakorteilla.

Siinä "lyhykäisyydessään" juhlani, jotka onnistuivat mukavasti. :) Onnea vielä kaikille valmistuneille! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti