lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kure Bazaar - Rose Milk


Heippa!

Ajattelin kirjoitella hiukan enemmänkin tästä ylppäreihini hankkimastani kynsilakasta. :)

Ensin hieman kynsilakan taustaa:
Kure -sarjan on perustanut ranskalainen malli, Kartika Luyet. Kun hänen lapsensa laittoi naisen lakatut sormet suuhun, alkoi Kartika miettiä lakan kemikaaleja. Kynsilakoissahan ei ole mitään kovin terveellistä, kuten varmaan jokainen tietää.. Niinpä hän alkoi miettiä luonnollisempaa kynsilakkaa, mutta sellaisia ei valmistettu. Suuren lakkafirman kanssa tehdyn kahden vuoden tutkimisen ja kehittelyn jälkeen julkaistiin uusi lakkasarja, Kure Bazaar. Sarja koostuu monista herkullisista sävyistä, ja kolmesta kausiväristä. Värejä on tulossa lisääkin!

Lakkojen ainesosista 85% on peräisin luonnosta - synteettistä ovat mm. lakkojen väriaineet. Mutta esimerkiksi lakoissa käytetty liuotin on eristetty rypäleen siemenistä, mikä on aika huisia mielestäni! :)Satuin juuri julkistamispäivänä 24. päivä pääsykokeen jälkeen Nudgeen, kun kaniita lasisia lakkapulloja oltiin laittamassa esille myyntiin. Muistin heti Kemikaalicocktailista lukemani postauksen ja katselin lakkoja mielenkiinnolla. Kokeilin yhdelle kynnelle sävyä Cappuccino, joka oli nätti nude sävy. Tykästyin kovasti ja sain vahvan tahtoo -fiiliksen. Jätin asian kuitenkin hautumaan, sillä hintaa löytyi noin 18 euroa, mikä ei ole ihan opiskelijan lompakolle.

Asia jäi toden teolla vaivaamaan. Lopulta passitin veljeni hakemaan lakan minulle ennen tuloaan yo-juhliin ja kiva kyllä hän jopa suostui! :D Netin kuvavertailujen ja ankaran pohdinnan jälkeen valitsin sävyn Rose Milk minulle käytännöllisimmäksi sävyksi. Se on mukavan neutraali - juuri täydellinen nude, hento maitomainen ruusu. Valinta osui nappiin ja olen tyytyväisenä käyttänyt lakkaa jo toistamiseenkin viikon sisällä. Ja olen varma että käyttöä tulee vielä paljon lisää!


Itseasiassa luovuin ihan hiljattain kaikista vanhoista normaalilakoistani - osan otti kaverini, osan vein kirppiksille ja loput ihan pois. Ensinnäkään en ole kovin usein niitä käyttänyt, ja toiseksi en enää haluaisikaan niiden sisältämän kemikaalicocktailin takia. Tiesittekö muuten, että vanhat kynsilakat hävitetään ongelmajätteenä? Ja sellaista tököttiä sitten laitetaan kynsiin. Ei kiitos sanon minä, mutta jokainen toki tavallaan. :) Onneksi on Kuren kaltainen parempi vaihtoehto!Jo yksi kerros lakkaa antaa hyvän värin, mutta kahdella kerroksella saa peittävämmän. Ja lakka levittyy ainakin omille kynsilleni todella hyvin! Sivelyn jälkeen se vielä jotenkin tasoittuu ja levittyy sileäksi. Lisäksi lakka ei haise lainkaan niin paljoa kuin normilakat. Levittäessä tuntee pienen häivähdyksen, mutta se häivää varsin pian. Tykkään! Saa nähdä, koska toinenkin sävy eksyy tämän kaveriksi.. ;)

2 kommenttia :

 1. Todella inspiroiva postaus! Olen itsekin miettinyt jo pitkään kynsilakkojen päivittämistä luonnonmukaisempiin, mutta kun vanhoja löytyy vielä niin paljon, en ole oikein saanut mitään aikaan. Täytyykin pistää toimeksi :)

  -Sassy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä, voin taata, että fiilis on todella hyvä normilakoista siirtymisen/luopumisen jälkeen. :) Tosin minulla ei nyt ihan hirveästi lakkoja ollut, mutta parikymmentä nyt ainakin - ja tuli tosi hyvä mieli.

   Ja kiitos lukijaksi klikkaamisesta! :)

   Poista