lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kuivuri lainassa


Juttu jatkuu taas ruokapainotteisella linjalla, mutta ei hätää tulossa on kyllä muutakin!

Innostuin sitten oikein kunnolla kuivureista kuivuripostauksen jälkeen. :) Sain paikallisilta Martoilta vuokrattua Orakas -kuivurin viikonlopuksi. Vuokraus tälle isolle kuivurille oli 5€/vrk, pienempi Evermate olisi kustantanut 3€/vrk. Aikeenani oli kuitenkin kuivatella isoja määriä, joten päädyin tähän - ja lisäksi muutenkin tämän Orakkaan hankkimista harkitsin.

Hain kuivurin perjantaina iltapäivällä ja palautin sen samoihin aikoihin maanantaina. Laitoin perjantai-illalla yöksi likoamaan siemeniä ja pähkinöitä tarkoituksena kuivatella niitä heti aamulla. Lisäksi valikoin etukäteen netistä kivoilta vaikuttavia raakaruokaohjeita (erityisesti niitä herkkuja) ja kirjoittelin reseptejä ylös, sekä kävin ostoksilla. Tarvikkeiden oston jälkeen aloinkin heti hommiin. Keittiön pöydälle kasaantuikin aika läjä kaikenlaista (ks kuvat). :) Uusiksi suosikeiksi nousi kuivatut aprikoosit&viikunat! Namia ihan sellaisenaan välipalana tai muuten vaan herkkuna.
Mm. pähkinöitä likoamassa.

Kuivurista vielä sananen.. Käytin sitä ihan kotona sisätiloissa kun en uskaltanut lainakuivuria uloskaan jättää, eikä ohjeiden mukaan sitä saisikaan ulkona käyttää. Laite itsessään oli aika kookas, kuten etukäteen epäilinkin. Lisäksi se olikin yllättävän äänekäs, otin jopa ihan yöksi pois kun tosiaan sisätiloissa hurisi. Tässä ei muuten ollut virtakytkintä, mutta käsittääkseni uudemmissa laitteissa on? Enkä muuten suosittele kuivattelua sisätiloissa kesällä. :D Lämmin ilma tuli kuivurin päältä suoraan huoneilmaan, ja oli kyllä lämmin!Lattialla olevat muruset ovat seesaminsiemeniä, hiukan huolimattomasti otin ritilän pois ja siemeniä tippuili ympäriinsä. Hups.

Kuvassa keittiönpöytä "kokkailujen" jälkeen.. köh. Tässä näkyy myös tuo punainen monitoimilaitteeni Moulinex. Siihen on tuo yleissekoituskippo (kiinni laitteessa), kahvipavunmurskain (valkoinen metallisella yläosalla: mainio pähkinöiden jauhamisessa!) sekä kannu smoothieden blendausta varten. On ollut kyllä ihan toimiva vehje omassa käytössäni. :)


Lopuksi vielä hiukan vihjettä mitä sitten tulikaan tehtyä.. ;) Siitä lisää kuvin seuraavissa postauksissa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti