lauantai 16. kesäkuuta 2012

Vinkki: Helsinki Paleo - Podcast

Kuva: Helsinki Paleo


Nyt tulee taas pientä vinkkiä! :)

Olen kesätöissä luomutilalla (mielestäni tosi mahtia!) ja työpäivät ovat klo 8-15. Työnkuvaan kuuluu rikkaruohojen kitkemistä ja taimien istuttamista, eli aika hiljaista hommaa. :) On toki mukava kuunnella ympäristön ääniä, linnunlaulua ja tuulen huminaa.. Silti välillä kun tunnit tuntuvat vain matelevan, turvaudun musiikin kuunteluun. Aloin kuitenkin pohtia, että sen linnunlaulun ja musiikin kuuntelun sijaan voisin jopa kehittää itseäni kuuntelemalla juttua minua kiinnostavista aiheista, kuten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Oikeastaan vinkin yleisesti luentojen kuuntelemiseen sain alunperin Jaakko Halmetojalta, kiitokset hänelle. :)


En vain oikein tiennyt mistä audioita/luentoja voisi latailla, enkä osannut googlellakaan etsiä oikeilla hakusanoilla. Sitten sain vinkin Helsinki Paleon Podcasteihin. Näissä podcasteissa siis Helsinki Paleon Jaakko Savolahti ja lääkäri Olli Sovijärvi keskustelevat ja vastaavat lukijoiden esittämiin kysymyksiin liittyen juurikin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Latailin samantein kaikki tähän mennessä 7 ilmestynyttä ohjelmaa mp3 -soittimeeni. Säästelin podcasteja seuraavaan työpäivään, jolloin kuuntelin ensimmäisen jakson - ja tykästyin heti!


Poscastit kestävät noin tunnin per jakso. Alussa on yleistä puhetta kuulumisista, mutta suurin osa ajasta käsitellään lukijoiden kysymyksiä. Niihin vastataan hyvinkin perusteellisesti ja selkeästi, sekä väliin tulee hyväntuulista läppää ettei homma mene liian totiseksi. Lisäksi joka podcastin lopusta löytyy lähteet ja viitteet eri tutkimuksiin, jos niistä kiinnostaa lukea enemmänkin. Kysymykset ja vastaukset ovat ainakin omasta mielestäni olleet todella mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä! Olen oppinut paljon kaikenlaista ja varmaan palailen jaksoihin uudelleenkin. :)


Eli suosittelen lämpimästi! Näitähän voi kuunnella esimerkiksi bussi- tai junamatkalla, tai vaikka (kesä)töissä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti