maanantai 29. lokakuuta 2012

Vinkki: Maustekauppiaiden jäljillä

Huomasin joku päivä, että Yle Teemalta tulee mielenkiintoiselta kuulostava ohjelma: Maustekauppiaiden jäljillä. Tällä kertaa jopa muistin katsoa ohjelman - ja voi vitsit miten mielenkiintoinen se olikaan!

Kuva: Yle Areena

Sarjassa iloa ja positiivisuutta huokuva Kate Humble kiertää eri puolilla maailmaa tutustumassa eri maustekasvien kotimaihin ja alkuperiin:

"Arvokkailla mausteilla on käyty kauppaa ammoisista ajoista lähtien. Siksi Kaukoidässä sijaitsevien maustesaarien omistuksesta on käyty myös verisiä sotia. BBC:n kolmiosaisessa dokumenttisarjassa Kate Humble tutustuu saarien historiaan ja nykypäivään. Matka alkaa Indonesian saariston muskotti- ja mausteneilikkaviljelmiltä." -Telkku
Sarjaa on vain kolme jaksoa, ja ne ovat kaikki jo tulleet teeveestä. Mutta Yle Areenassa vielä katsottavissa! Ensimmäisen jakson aiheena oli muskotti&mausteneilikka, toisen pippuri & kaneli, sekä kolmannen sahrami & vanilja. Tiesitkö esimerkiksi, vaniljatanko on itseasiassa vaniljan kukasta kehittyvä hedelmä, ja että sen kehittyminen kukinnasta sadonkorjuuseen vie 9 kuukautta?

Eli jos yhtään kiinnostaa, kipinkapin Yle Areenasta katsomaan kaikki jaksot! :) Ainakin meikäläisen asenne ja suhde mausteita kohtaan muuttui radikaalisti. Tästä lähin suosin entistä enemmän luomua ja arvostan sitä työtä, mikä mausteiden saamisessa kauppojen hyllyille on ollut.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti