torstai 18. heinäkuuta 2013

Reissussa Kemiössä


Olenkin ihan unohtanut kirjoitella pienestä matkastamme Kemiön saarelle. Matkasimme siis veljen ja isän kanssa moottoripyörillä Turun saaristoon, Kemiöön. Siellä majoituimme Storfinnhovan Metsäkylän puumajoituksessa.

Pidämme kaikki luonnosta olosta, joten puumajoitus oli aivan nappi valinta! Mökit olivat hurmaavia 3 hengen mökkejä, joiden lähellä solisi luonnonlähde, muuten kuului vain lintujen laulua. Lähellä oli hirsirakenteinen, suuri Ritarisali, jossa nautimme aamiaista. Olisi muuten aivan loistava paikka juhlien viettoon! Lisäksi läheltä löytyi kiehtova savusauna, jonka läpi lähde virtasi. Siitä ei vaan harmikseni saanut kuvaa, kun oli niin tummaa.

Vasen rakennus Ritarisali, oikealla savusaunan kulma.


Olin aivan tohkeissani lähteestä! Kuvia tuli räpsittyä reilut pari sataa, kun seurasin lähdettä syvemmälle metsään. Niin kaunista, niin kaunista. Lisäksi Ritarisalin edustalla oli lähteessä pieni syvänne, jossa pystyi kahlaamaan ja jopa pulahtamaan pinnan alle. Aivan ihanan virkistävää pitkän matkan jälkeen ja heti aamuisin heräämisen jälkeen. :)

Ruoanlaittomahdollisuuksia ei ollut kuin grilli, mutta se kelpasi hyvin kun siitä löytyi keittolevy. Luomumakkaraa ja perunoita, sitä kun ei jaksa aina olla niin tarkka - kunhan ei tuoteselosteessa ole gluteenia. :)


Välillä käytiin ajelemassa pitkin Kemiön saarta. Hurjan kauniit maisemat, ja jotenkin yllättävän erilaiset mitä mantereen puolella.


Ei, en tippunut kyydistä vaan käytiin kääntämässä pyörät takaisin majoituspaikkaan lähestyvän sateen vuoksi.
Kun sateen mentyä päästiin matkaan, poikettiin Taalantehtaiden kautta myös Kasnäsissä, satamassa. :) Matkalla oli muuten aivan mieletön silta, en ikinä ollut kokenut moista! Se oli ilmeisesti n. 40 metriä korkea, eikä sillan toiselle puolelle nähnyt - oli koko ajan alitajuinen pelko että se loppuu kesken. Hitsi kun en muista nimeä, eikä voinut pysähtyäkään kuvaa ottamaan.


Satamassa veneitä riitti.. Samoin mukavasti lämpöä.

Paluumatkalla käytiin vielä kurkkaamassa puutarha, jonka nimeä en nyt harmikseni muista. Nuo puut ovat siis omenapuita, aika vaikuttava näky oli!

Tosiaan kyseessä oli ihan parin päivän reissu, mutta sitäkin mukavampi. Voin lämmöllä suositella kyseistä majoitusta ja koko saarta, kaikenlaista nähtävää tuntui riittävän. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti