lauantai 20. heinäkuuta 2013

Paleopizza, osa 2





Tänään ohjelmassa paleopizza, toinen otto! Aikaisempi tekemäni pizza löytyy täältä.

En ole hetkeen voinut syödä pähkinää tai siemeniä, joten pizzapohjan tekeminen on ollut haaste. Koska rakastan pizzaa, reseptejä selaillessa yritän jatkuvasti miettiä mikä sopisi pizzapohjaksi. Se kun on hankalin tehdä viljattomasti ja maidottomasti - kun lisänä on vielä yliherkkyys sekä pähkinöille että kananmunille.

Ilahduinkin suuresti, kun löysin tämän pohjan ohjeen netistä sivulta, jossa on todella pitkä lista vegaanisia paleoreseptejä. Kyseessä on nimittäin vegaaninen+paleo pohja, jonka pienellä modauksella sai helposti pähkinättömäksi. Me likes!

Jos joku muuten ihmettelee mitä nuo raidat ovat, niin tuli kokeiltua netistä löytämääni juuston korvikeohjetta. Maku ei kyllä kauhean juustoinen ollut ilman oluthiivahiutaleita. No, tulipa silti kokeiltua. :)


PPPP eli pähkinätön paleopizzapohja (alkuperäinen ohje Vegie Head)

1 1/2 cup (=3,5dl) hienonnettua kukkakaalia
3/4 cup (=1,7dl) mantelijauho (korvasin kookosjauholla+ripauksella psylliumia)
1 valkosipulin kynsi
1tl kuivattua basilikaa
ripaus suolaa
2 "chiasiemen-kananmunaa" (2rkl chiasiemeniä+2rkl vettä)

Hienonna kukkakaali tehosekoittimessa "riisiksi". Huuhtele kuumalla vedellä ja anna kuivua hyvin kuivaksi, voit taputella puhtaalla keittiöpyyhkellä.

Sekoita aineet kulhossa. Sivele hiukan öljyä pellille ja levitä massa ohueksi levyeksi. Massan ei pitäisi olla tahmeaa, mutta ei myöskään vetistä. Huom. kookosöljyn nestettä imevän ominaisuuden vuoksi sitä ei kulunut niin paljoa mitä ohjeessa oli.

Paista 180°C 20 minuuttia tai kunnes rapeaa. Kypsyminen voi kestää kauemmin, jos kukkakaali on jäänyt kosteaksi. Lisää haluamasi täytteet ja paista vielä 10 minuuttia.




Kukkakaalini jäi varoituksesta huolimatta vähän kosteaksi, minkä huomasi pehmeydestä. Reunoista kyllä tuli kivan rapeat. Mietin etukäteen, että maistuuko kukkakaali, mutta niin ei käynyt! Maku oli mukavan neutraali, joten täytteet pääsivät pääosaan.

Oli kyllä jännä, että vaikka tämä pizza oli kyllä oikein hyvää, ei siihen tullut sellaista tiettyä himoa mitä perusipzzaan. Luulenpa, että taustalla on gluteeni, joka sen "himon" aiheuttaa. Niin ja hyvä puoli myös oli, että mitään ennen niin normaalia ähkyä ei tullut. ;)



P.s Muistathan, että koodilla MARIA saa GreenStreet.fi -verkkokaupasta -10% alennuksen! :)

2 kommenttia :

  1. Hei, ihan uutena lukijana kommentoin, tosi kiva blogi sulla ja paljon hyvää asiaa. Eksyin tänne tutkiessani Bio Effectin seerumista infoa ja selvästi kannatti eksyä! Jään seuraamaan :)

    paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Paula ja tervetuloa! Kiitos palautteesta, todella mukava kuulla että pidät näkemästäsi. :)

      Poista