maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ajatuksia tyhjyydestä ja huoneilmasta
Olen nyt hyvän aikaa fiilistellyt tyhjää huonettani. Olen tarkkaillut minkälaisia tuntemuksia tyhjyys tuo. Sellaisia ovat olleet mm. levollisuus ja rauha sekä inspiraatio. Mieleen on oikein pulpunnut uusia ideoita ja ajatuksia!

Myös Deepak Chopran meditaatiohaasteessa oli asiaa siitä, miten ympäristö vaikuttaa meihin. Ja mitä enemmän asiaa pohdin, sitä loogisemmalta se tuntuu. Onhan olo ihan erilainen ympäristössä, jossa on paljon asioita jotka tuovat mieleen negatiivisia asioita kuin ympäristö, joka on siisti ja positiivisia asioita sisältävä. Tai vaikka se, miten syö ruokansa. Jos ruoka on aseteltu kauniisti lautaselle herkullisen näköiseksi, pöytä katettu koreaksi ja ruokahetkeä jakaa rakkaat ihmiset, on hyvä mieli ja olo melko varmasti taattu.No mutta, mitenkäs huoneeni projekti etenee? Ei vielä juurikaan. Ensinnäkään en vain millään raaskisi laittaa tyhjille hyllyille tavaroitani. Toiseksi huoneessa piti vielä maalata ovilistat voimakkaan hajuisella maalilla, joten en viitsi oleilla huoneessa pariin päivään, ennenkuin haju on kunnolla haihtunut. En nimittäin usko, että ne maalin kemikaalit mitenkään hyväksikään ole..

Huoneilmasta puheen ollen, kiinnostuin tuon maalinhajun myötä ilmanpuhdistimista. Mutta koska remonttiin jo meni enemmän rahaa kuin suunnittelin, jää puhdistimen hankkiminen suunnitelman asteelle. Sen sijaan aloin selvittää, mitkä huonekasvit puhdistavat ilmaa parhaiten. Mm. Kiitos hyvää -blogista löytyi kattava lista eri kasveista. Katselin kasvien kuvia googlesta ja eniten miellytti kultaköynnös sekä sulkasanianen. Puutarhaliikkeessä ei ollut kuin ensimmäisiä, joten ostin sellaisen. Saniaisen metsästystä vielä jatketaan. Ja tiedostan kyllä, että pari kasvia ei nyt hirveän isoa muutosta voi tuoda huoneilmaan, mutta ovat ne kauniita katsella. :)

Kultaköynnös

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti