tiistai 19. maaliskuuta 2013

Minimalismihaaste


Jotain itsestäni: rakastan siisteyttä, selkeyttä ja puhtaita pintoja. Ihailen jatkuvasti sisustuslehtien ja ohjelmien valoisia ja raikkaita huoneita, joista ei turhia tavaroita juuri löydy. Sitten siirrän ajatukseni omaan huoneeseeni ja no, siellä nyt ei näytä ihan samalta - johtuen mm. liian suuresta tavaramäärästä. Mutta yleisesti siis rakastan minimalismia.

Olenkin pitkään haaveillut paitsi luopuvani kaikesta turhasta, myös remppaavani huoneeni. Tämän vuoden alussa päästiin jälkimmäisessä asiassa eteenpäin, kun aluksi roudasin ensin tavarani muualle (ja hämmästyin kuinka paljon sitä omistaakaan). Sitten sain repiä vanhat tapetit ja kattolaudat irti ja alkaa remontoimaan huonetta isäni avustuksella. :)

Nyt huone alkaa olla valmis ja olen täysin siemauksin nauttinut ja fiilistellyt sen valoisuutta ja tyhjyyttä. Oikeastaan ajatuskin tavaroiden takaisin tuomisesta on aiheuttanut pientä ahdistusta. Ei, ei vielä. Haluan nauttia tästä siisteydestä ja selkeydestä.

Sitten löysin Minimalismihaasteen. Kuntoutuspajussa tutustutaan minimalismiin joka kuukausi uuden haasten voimin.  Projekti on alkanut tämän vuoden alusta, ja haastetta voi seurata blogipostauksin ja sähköpostiin tilattavin uutiskirjein. Haasteita antaa minimalismi.fi -sivustoa pitävä Joona Luostarinen, jonka loistavia kirjoituksia olen seuraillut ennenkin ja uutiskirjekin kolahtelee sähköpostiin.

Helmikuun haasteena oli kerätä kaikki tavarat mitä omistaa yhteen paikkaan (kuten varastoon) ja tuoda niitä sitä mukaa takaisin kun tarvetta tulee - sillä edellytyksellä, että ennen tavaran hakemista mietitään voiko tilanteesta selvitä muulla tavoin. Kuukauden jälkeen katsotaan mitä tavaroita ei tuotu ja mietitään loppujen kohtalo uusiksi.

Kuulostaa kiehtovalta! Vasta hetken päästä tajusin että itseasiassa olen jo luonnostaan samassa tilanteessa tällä hetkellä, kaikki tavarat yhdessä paikassa. Innostuin valtavasti ja tein oitis päätöksen: tartun haasteeseen mukaan. Olen jo kauan halunnut ja yrittänyt luopua turhasta ja nyt siihen on loistava tilaisuus.

Postauksen kahdesta kuvasta näkyy miltä huoneeni näyttää tällä hetkellä remontin jälkeen. Ylempi kuva on väreiltään lähempänä totuutta, alemmassa kuvassa näkyy miltä näyttää juuri nyt:


Huoneesta löytyy siis vain tyhjä(!) kaapisto (vasemmalla) sänky (vielä ilman patjaa ja petivaatteita), väliaikainen lokerikosta tehty pöytä sekä satulatuoli. Ja kissa. Ihanan avaraa!

Remontti ei tosin vielä ole ihan täysin valmis, joten tulossa on lisää tavaroita sen puolesta, kuten matto, hyllyjä seinälle, verhot, päiväpeitto sänkyyn jne. Mutta niiden jälkeen en varsinaisesti tarvitse mitään.. Saapa nähdä mitä tavaroita huoneeseen kulkeutuu. Teen parhaani, ettei ainakaan turhia.

Mutta nyt fiilistelen huonettani edelleen. Pidän ovea auki, jotta voin vähän väliä käydä siellä kurkkimassa ja nauttimassa tyhjyydestä. En malta odottaa että saadaan huone täysin valmiiksi ja pääsen "muuttamaan" takaisin. :)

Tarkoituksenani on kirjoitella mieleen nousevia ajatuksia ja tuntemuksia haasteen edetessä, joten palaillaan asiaan. :)

2 kommenttia :

  1. Mielenkiintoinen haaste. Eihän sitä ihminen oikeasti hirveästi elämäänsä tarvitse. Blogissani on sinulle hieman toisenlainen haaste :) http://puhde.blogspot.fi/2013/03/haaste-11111111.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta ja siten päivän piristyksestä! :)

      Poista