torstai 28. maaliskuuta 2013

Sipulitahnalla kuorrutettua kalaa


Kameran muistikortilta löytyi enemmän ruokakuvia mitä muistinkaan ottaneeni. :D Ohessa siis erään viikonlopun ruoka: kuorrutettua lohta ja kasvis-juuressekoitusta.

Sain jostain idean kuorruttaa lohifilee sipulista ja mausteista tehdyllä tahnalla. Visioissani kuorrute olisi muuttunut rapeaksi uunissa, vaan toisin kävi. Hyvää silti oli! :) Näin jälkikäteen ajateltuna pinnalle olisi vielä voinut ripotella kookosjauhoa tai pellavansiemenrouhetta - tai mantelijauhetta jos sitä voisin syödä. Ehkä kokeillaan sitä ensi kerralla. :)

Kuorrutteeseen meni mututuntumalla:
  • (puna)sipuli
  • puolikas chili
  • valkosipulin kynsi tai pari
  • laadukasta suolaa
  • pippuria rouhittuna
  • oliiviöljyä
  • yrttejä maun mukaan
Ainekset tehosekoittimeen ja tahnaksi. Kalafilee laitetaan vuokaan nahka alaspäin ja sivellään tahna päälle. Sitten uuniin, asteita taisi ehkä olla 175..? Muukin kalaa varmasti sopisi kuin lohi. Tämä Suomessa kasvatettu lohi ostettiin torilta suoraan kalamyyjältä, jolta saa aina taatusti tuoretta.

Kyytipojaksi tämän hetken suosikkia: höyrettyjä kasviksia sekä juureksia. Tässä satsissa oli mukana paprikaa, porkkanaa, bataattia, purjoa ja parsakaalia. Nam nam. :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti