keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Ilmanpuhdistimia

Kirjoittelinkin jo aiemmin sisäilmasta. Faktahan on se, että sisäilma on oikeastaan aina huonompaa kuin ulkoilma - mikä ei ole ihme. Mm. eri materiaalien pinnoilta haihtuu ilmaan erilaisia aineita ja yhdisteitä, kuten maaleista, lakoista ja muoveista. Sen olenkin huomannut, kun vasta remontoidussa huoneessani haisee vieläkin maali, vaikka viimeisestä maalauksesta on viikkoja..

Sen myötä kiinnostuin ja olenkin nyt tutkiskellut aihetta netistä lisää. Tietoa sisäilmasta löytyi eri paikoista, kuten mm. Raikaswebistä ja Jaakko Halmetojalta. Halmetojan teksti oli - kuten aina - todella kattava ja mielenkiintoinen! Lisäksi artikkelin loppuun oli fiksusti listattu mitä kannattaa missäkin järjestyksessä tehdä sisäilman laadun parantamiseksi.

Tekstissä oli myös mm. linkki Nasan tutkimusten perusteella listattuihin ilmaa puhdistaviin kasveihin. Raikaswebin kommenttiboksissa taas oli mielenkiintoiselta kuulostava kirjasuositus: Raikas vihreä koti. Taidan koittaa etsiä sen käsiini!

Anyways, olen tutustunut myös eri ilmanpuhdistimiin hitusen paremmin. Yksi suositelluimmista vaikuttaisi olevan Airstatic SA5, jota Halmetoja, Raikasweb ja Viidakkomies näyttäisivät suosittelevan lämmöllä. En silti tiedä, kun löytyi mielipidettä myös vastaan (tosin mistä asiasta ei nyt sekä hyvää että huonoa puolta löytyisi). Toki myös monenlaisia muita ilmanpuhdistimia löytyy, kuten suomalainen Elixair.

Sisäilmauutisista löytyi lisää asiaa ilmanpuhdistimista, samoin Oxygeniumista. Myös erilaisia vertailuja on eri puhdistimista tehty (kuten tutkittu niiden puhdistustehoja), mutta en löytänyt netistä sellaisia, sillä ne oli imeisesti julkaistu lehdessä.

Puhdistimia myy esimerkiksi Allergia-Apu, josta voi myös vuokrata kuukaudeksi puhdistimen jos ei halua heti ostaa. Näköjään myös Ilmanhaltijasta löytyy. Jos uutena ei halua puhdistinta hankkia, käytettynäkin toki löytyy; Tori.fi:ssä näytti olevan runsaasti puhdistimia myynnissä.

Puhdistimen hankkiminen houkuttelisi, mutta toisaalta myös kasvit kiinnostavat.. Hankinkin aiemmin jo kultaköynnöksen, mutta suurempaa eroa en ole ilman laadussa huomannut, kun tuskin yksi kasvi hirveästi voi tehdä. Mutta yleisesti kasvit olisivat ainakin ympäristön kannalta parempi vaihtoehto ilman puhdistamiseen - ja miellyttävät myös silmää. :) Hmm, pitääpä jättää asia hautumaan..

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti