tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pari teeveevinkkiä huhtikuulle

Tähän väliin pari teeveevinkkiä!

Yle Teemalta tulee torstaisin brittiläinen Ruokaratsia -niminen ohjelma. Viime torstaina tuli ensimmäinen jakso ja siinä selvitettiin mm. miksi säilykegreipeissä ei ole lainkaan kalvoja (kuten muissakin sitrushedelmäsäilykkeissä). Kävi ilmi, että kalvot saadaan hedelmälohkoista pois kemiallisesti suolahapolla ja lipeällä! Kaikkea sitä oppii..

Lisäksi tutkittiin jogurttivalmisteiden probiootteja. Yllätyksekseni tutkimus toi brittiläisen tutkijan Suomeen Valiolle! Valio toimittaa moneen maahan LGG -bakteereja, mikä oli itselleni yllätys. Enkä tiennyt, että kyseinen bakteerikanta on peräisin 30 vuoden takaa Amerikasta. Aikamoista.

Seuraava jakso tulee siis to 4.4. Ylen sivuilta löytyy lyhyt kuvaus tulevasta jaksosta: "Ruokaratsian toimittajat pureutuvat suosittujen elintarvikkeiden valmistustapaan ja alkuperään. Miten kinkun kaltaiset lihapuristeet valmistetaan? Entä miksi sitruunat vahataan ennen kauppaan saapumista?" Jotenkin tuntuu, että ohjelman jälkeen ei tee mieli hetkeen lihapuristeita (joita toisaalta en muutenkaan ole aikoihin syönyt, sillä valitsen mieluummin prosessoimatonta lihaa).


Toinen vinkki on kakkoselta tuleva ohjelma Hehku. Viime jaksossa mukana oli Kiitos hyvää -blogin Virpi, joka opasti miten tehdään itse luonnonkosmetiikkaa. Raaka-aineina oli mm. kookosöljyä, kaakaovoita ja sheavoita. Taas iski innostus itse tekemiseen. :) Tsek tsek puolituntinen ohjelma täältä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti