tiistai 22. tammikuuta 2013

Pekonipötkylät


Tulipa päivänä eräänä tehtyä BekoniBötkylöitä Luolalaboratorion ohjeella. Tuli hyviä! :) Itseasiassa näitä tehtiin meillä myös uuden vuoden aattona, ja menivät oikein hyvin kaupaksi myös non-paleoisteille. Lisäkkeeksi vielä lohkoperunoita sekä bataattiranskalaisia, namnam!

Niin ja koska meikäläinen ei voi kananmunaa tällä hetkellä syödä, ollaan sen sijaan käytetty sidosaineena keitettyä ja muussattua perunaa. Tällä kertaa perunattoman viikon innoittamana kokeilin keitettyä ja soseutettua bataattia. Hyvin pelitti sekin. :)



Tässä vielä ohje by Luolalaboratorio:

"BekoniBötkylät

400 g luomujauhelihaa
3 luomuvalkosipulin kynsiosaa
1 luomusipuli
Peksua pari siivua taikinaan ja loput rullattavaksi
2 luomumunaa
Suolaa ripaus
Pippuria isompi ripaus

Sekoita aineet, muotoile pötköjä, rullauta peksu pötköjen ympäri. Uuniin ( käytin kiertoilmaa ja 200 astetta ) kärventymään ja sitten kohti huulia."

Kannattaa muuten tsekata ko. blogista myös iso määrä muita mainioita paleoruokaohjeita. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti