perjantai 4. tammikuuta 2013

Tavoitteita vuodelle 2013Joskus aiemmin tuli tehtyä uuden vuoden lupauksia, kuten "opiskelen enemmän" tai muuta vastaavaa. Tänä vuonna lupausten tekeminen ei tuntunut omalta - en nimittäin koe varsinaisia lupauksia tarpeellisiksi, sillä haluan mennä muutenkin kohti asioita joita haluan kehittää. Chirs Kresser muuten kirjoitteli hiljattain osuvasti uuden vuoden lupauksista, tsek tsek. :)En tosiaan tehnyt varsinaisia lupauksia, mutta mietin mitä asioita muuten haluan tämän vuoden 2013 aikana muuttaa tai saavuttaa. Eli toisin sanoen, Heidin tavoin, mietin tavoitteita. :) Haluan mennä kohti tavoitettani, mutta ei ole niin justiinsa jos sitä ei saavutakaan. Toisaalta tavoitteen saavuttaminenkin on aika häilyvä käsite, riippuu ihan asian yhteydestä.

Mutta mutta, ensinnäkin haluan päästä turhista tavaroista eroon. Iso tavaramäärä ahdistaa ja sitoo. Pidän todella paljon minimalistisuudesta, etenkin mitä tulee asuntoon. Kun siivoaan huoneeni ja löydän joka tavaralle paikan, nautin täysin siemauksin rauhoittavasta selkeydestä ja avaruudesta. Järjestys ei vaan jostain syystä pysy kauaa yllä. ;) Haluaisinkin, että lattialla ei olisi vaatteitani, kirjoja tai tarpeettomia-mutta-ei-voi-poiskaan-heittää -pikkuesineitä, tai nurkassa pahvilaatikkoa täynnä tavaraa. Haaveilen asunnosta/huoneesta, joka olisi valoisa ja avara, jossa olisi vain ja ainoastaan tarvittavat tavarat. No, siihen on vielä matkaa, mutta karsimista on hyvä tehdä pikkuhiljaa. :) Ensi syksynä kun on todennäköisesti muutto omaan kämppään, enkä pieneen opiskelija-asuntoon voi mitenkään ottaa mukaan kaikkea omaisuuttani.


Toinen tavoite taas liittyy tavaroiden hankkimiseen. Mielestäni olen asiassa hyvin harkitsevainen, pohdin useita päiviä, viikkoja tai jopa kuukausia hankintojen tekemistä. Mutta tavoitteena on siis kehittää ajatusmallejani lisää. Aion jokaisen hankinnan kohdalla kysyä itseltäni, tarvitsenko tätä asiaa tai tavaraa ihan oikeasti?  Osaan kyllä harkita hiukan arvokkaampia ostoksia ja punnita vaihtoehtoja usealta kantilta. Mutta mitä tulee esimerkiksi kirppiksillä kiertelyyn, tulee helposti napattua jotain pientä kivaa mukaan "kun halvalla sai". Innostun myös herkästi jostain ja haluan saada asian tässä ja nyt. Kuitenkin usein käy niin, että kuukauden päästä jutun on jo unohtanut, eli asia ei ollut oikeasti tarpeellinen.


Muita tavoitteitani:
  • miettiä ja kuunnella itseäni, mitä haluan oikeasti tehdä..
  • ...ja tehdä enemmän siitä, mistä pidän (mm. valokuvaus, käsityöt)
  • julkaista heti aloittamani postaukset, enkä unohtaa niitä luonnoskansioon kunnes parin kuukauden päästä ajankohtaisuus on mennyt ohi eikä postausta siksi tee mieli enää julkaista
  • positiivinen elämänasenne
  • meditointi, rahoittuminen ja läsnäolo
  • lepo
  • oppimisen iloTeittekö te uuden vuoden lupauksia tai asetittiko tavoitteita? :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti