sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kirjavinkki: Raikas vihreä koti


Tutkiessani ilmanlaatua, -puhdistimia ja huonekasveja selailin nettiä. Satuin bongaamaan Raikaswebin kommenttiosiosta kiinnostavan kirjavinkin: Raikas vihreä koti. Ilokseni löysin sen vieläpä lähikirjastosta - tosin tämä löytämäni kirja on ilmeisesti vanhempaa painosta kuin linkin kirja. Mutta voi vitsit, kirja on aivan todella, todella mielenkiintoinen!


Tässä kirjan tekstin perusteella tekemäni tiivistelmä:

Kirjan on kirjoittanut B.C.Wolverton, joka on työskennellyt yli 30 vuotta NASA:n palveluksessa. Hän oli keskeisesti mukana kehittämässä ekologisesti tervettä suljettua järjestelmää, jota voitaisiin hyödyntää tulevaisuuden avaruusasemilla. NASA:n John C. Stennis -avaruustutkimuslaitoksessa yli 25 vuoden aikana tehdyissä tutkimuksissa kävi ilmi, että huonekasvit pystyvät kaikkein tehokkaimmin hävittämään ilmasta myrkyllisiä kemiallisia aineita, kuten formaldehydiä, bentseeniä jne, joita kaikkia käytetään erilaisissa rakennusmateriaaleissa, lattianpäällysteissä ja kalusteissa.

Tässä kirjan sisällys:


Tätä juuri olinkin kaivannut: tarkempaa erittelyä kasvien vaikutuksesta huoneilmaan, mekanismeja ja vertailua. Faktaa ja tutkittua, tieteellistä tietoa. Mahtavaa!

Kaiken yleisen tiedon lisäksi kohdassa Kasvit on esitelty monen monta kasvia. Ne on järjestetty ilmanpuhdistustehon mukaan. Jokaisesta kasvista on kerrottu mm. kuvaus, kuva, tietoa "puhdistustehoista", hoito-ohjeet sekä yleisarvosana asteikolla 1-10.


Tässä esimerkiksi paras puhdistaja: Kultapalmu (arvosana 8,5). Yhteenveto löytyy alareunan taulukosta, jossa on eritelty mm. Kemiallisten kaasujen poisto, Viljelyn ja hoidon helppous. 


Tässä toinen, gerbera. En tiennyt että niin kauniit gerberat ovat myös hyviä ilman puhdistajia! Arvosanaksi gerbera on saanut 7,3.

Ja jep, kirjan innoittamana hankin lisää huonekasveja aiemmin hankkimani kultaköynnöksen tilalle. :) Niistä tulee oma postauksensa jahka saan aikaiseksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti