lauantai 18. toukokuuta 2013

Villiyrttikurssilla


Terkkuja villiyrttikurssilta!

Mahdoinko mainita, että olin nyt keväällä kansalaisopiston Villiyrtit ja -vihannekset -kurssilla? No, jos en niin nyt ainakin sen kerroin. :) Kurssiin kuului 4 teoriakertaa sekä retki. Luentoihin sisältyi teoriaa, jutustelua ja teen maistelua. Kurssin veti Satakunnan Hyötykasviyhdistyksen puheenjohtaja Aino Puukka, jonka luonnonkosmetiikkakurssilla olin viime syksynä.

Ensimmäisessä ja toisessa kuvassa hiukan tunnelmia eräältä "luennolta". Kupissa on teetä, mutta en nyt lainkaan muista mistä se oli tehty! Olikohan kyseessä tyrnin lehdet.. No, monenlaisia ihania teitä saatiin maistella. Nyt tuntuu, että vihreitä teitä ei tarvitse enää kaupasta ostaa kun oikeastaan parempia teeaineksia saa ilmaiseksi luonnosta. :)

Kuvissa näkyy hiukan kurssimateriaaleja. Saimme kurssin vetäjän tekemiä monisteita ja Arktiset Aromit -yhdistykseltä muutaman infovihkosen. Lisäksi muistiinpanoja sai tehdä omaan tahtiin. Itse kirjoittelin kaikenlaista ylös, kun on tullut huomattua että harvemmin jälkeenpäin kaikesta kuullusta muistaa enää paljoakaan.. Jaossa oli myös ruokaohjeita, joista valikoin pari paleoon soveltuvaa (tai helposti muunnettavissa olevaa). Alla vihossa esimerkiksi voikukkasiman resepti. Lisäksi mieleen jäi voikukan nupuista tehtävät kaprikset - kuinka hauska idea!Loput kuvat ovatkin itse retkeltä. Harmillisesti koko päivän kestänyt auringonpaiste vaihtui vesisateeseen kun retki koitti. Kuiva ilma kun olisi paras kasvien keräämistä varten. Mutta hyvillä varusteilla selvittiin kuitenkin.

Aluksi jokainen sai itsekseen kierrellä ja kerätä 3-5 tunnistamaansa villivihannesta. Yllä kuva koristani ja löydöistäni. Oikeastaan yllätyin kuinka paljon syötäviä kasveja luonnosta löytyykään! 5 kasvia täyttyi todella helposti.


Vielä ei ollut luonto kunnon kukoistuksessa, mutta silti kerättävä löytyi.


Vapaan kiertelyn jälkeen löydöt koottiin yhteen ja kasvit käytiin yhdessä läpi. Muutamaa tuntematonta lajia vielä katsottiin kirjasta.

Siinä lyhykäisyydessään, oli kyllä mukava kurssi! Tästä sai kunnon kipinän, olen jo aloitellut keräämispuuhia. Kuivuri puhisee parhaillaan kun kuivumassa on herukan lehtiä, nokkosta ja vaahteran kukkia. Enkä malta odottaa että ensi viikko pääsykokeineen on ohi ja pääsen kunnolla tositoimiin keräämään ja säilömään villejä vihanneksia. :)

P.s Pahoittelut hiukan kehnolaatuisista kännykkäkamerakuvista. En viitsinyt kunnon kameraa kantaa mukana, joten nämä saavat nyt kelvata. ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti