tiistai 14. toukokuuta 2013

Testissä Bioeffect
Taannoin Kemikaalicocktailin Noora kävi Islannissa tutustumassa Bioeffect -nimiseen kosmetiikkayritykseen. Tuotteet kuulostavat mielenkiintoisilta, sillä niiden vaikuttava aine (kasvutekijä EGF), tuotetaan ohrassa. Ohrat taas kasvavat geotermisellä lämmöllä. Biologiasta kun tykkään, heräsi mielenkiintoni heti kun puhutaan kasvutekijöistä, DNA:sta ja geenitekniikasta. :) Tässä lainaus Kemikaalicocktailin postauksesta:

"Bioeffect sisältää epidermaalisia kasvutekijöitä (EGF), joiden DNA on kopioitu ihmisihosta ja valmistettu ohransiemenissä. EGF on proteiini, joka antaa ihosoluille käskyn uusiutua nopeasti. Solujen aktivointi lisää kollageenin tuotantoa sekä heleyttää ja kosteuttaa ihoa. Täyteläistä seerumia käytetään öisin, eikä sen kanssa pidä käyttää mitään muita tuotteita, sillä ne häiritsevät proteiinien toimintaa.” Kemikaalikocktail

Tuotteiden teossa on siis käytetty geenitekniikkaa avuksi, eli suomeksi: kasvin perimää on muutettu lisäämällä sinne pätkä ihmisen DNA:ta. Se on asia, mistä en ole vielä muodostanut selkeää mielipidettä - siis onko ok muuttaa eliöiden perimää ihmisen tarpeisiin. Toisaalta myös esimerkiksi bakteerien perimää muutetaan, jotta saadaan ne tuottamaan ihmiselle vaikka lääkeainetta.. Ohrat eivät teoriassa pysty karkaamaan luontoon, sillä ne eivät pärjäisi Islannin luonnossa. Mutta kannattaa lukea koko Nooran mielenkiintoinen postaus, sillä siitä löytyy paljon lisää tietoa.

Kun tuon postauksen myötä tuli tieto, että yritys jakaa seerumin näytekappaleita ilmaiseksi, päätin kokeilla, vaikka selkeää mielipidettä en olekaan muodostanut. Ja tiedostan, että tämä kuulostaa varmasti oudolta, mutta itseasiassa tajusin geenitekniikan käytön vasta kun olin jo hakenut näyteputelin itselleni. Mutta tosiaan, onnistuin nappaamaan yhden putelin itselleni ja olen nyt testaillut sitä.Kokeilukappale tuli tämännäköisessä pahvipakkauksessa. Täytyy sanoa, että niin pakkauksen kuin purkin design miellyttää ainakin meikäläisen silmää. :)


Puteli on pieni, kooltaan 3ml, mutta pitäisi riittää kuukaudeksi. Riittoisalta se onkin tuntunut, kun jo 2 tippaa riittää koko kasvoille hyvin! Tuote tuntuu iholla jännittävältä, jotenkin erilaiselta kuin oikeastaan mikään muu aiemmin käyttämäni tuote. Tuntemus ei siis ole mitenkään epämukava, vaan... uusi, erilainen. Hitsi, en nyt osaa kuvailla paremmin.

Olen nyt pari viikkoa käyttänyt aina iltaisin puhtaalle iholle ja eroa on kyllä ollut huomattavissa, iho tuntuu oikein hehkuvan elinvoimaisena. Ajattelin julkaista ennen ja jälkeen kuvat 1kk käytön jälkeen, mutta pitää vielä pari viikkoa odottaa että tuo kuukausi tulee täyteen.

Meikäläinen jatkaa siis tämän purkin loppuun ja jää miettimään jatkoa. Mutta yleisesti: jos geenitekniikka ei ole periaatteellisista syistä ongelma, vaikuttaisi että tuote todella on tehokas ja vaikuttava. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti