lauantai 15. joulukuuta 2012

Kortisolitulokset

Jes!

Vihdoinkin perjantaina kolahti postilaatikkoon MDD:n kortisolitestin tulokset. Aloin jo pelätä ehtivätkö ne lainkaan ajoissa, kun ensi viikolla olisi seuraava lääkärin vastaanottokäynti.

Jännityksellä avasin kuoren, vedin tulokset esiin, ja tadaa: en ole luulosairas! ;) Kortisolitasot nimittäin heittelivät miten sattuu päivän aikana. Aamukortisoli (1h heräämisen jälkeen) meni hiukan yli suositusrajojen ja reilusti yli optimin. Päivällä (klo 12) tuli iso romahdus ja oltiin taas alarajoilla. Iltapäivän arvot olivat taas yläkantissa, kun taas illalla alhaalla suhteessa optimirajoihin. Normaalisti siis käyrän pitäisi olla korkealla aamulla ja laskea suht tasaisesti iltaa kohden.

Nyt  tunnetilana on kyllä puhtaasti helpotus. Vaikka sain jo aiemmin diagnoosin lisämunuaisen uupumuksesta (sekä hidastuneesta aineenvaihdunnasta), niin tämä kyllä vahvisti ettei kaikki ole ihan kunnossa. Jes! No joo, ei se nyt hyvä juttu ole etten ole kunnossa, mutta niin kauan olen saanut tahia tämän tilanteeni kanssa että olen hyvin onnellinen kun jotain tällaista ratkaisevaa löytyy. :) Ja tosiaan ensi viikolla saan kuulla näiden tulosten yhteenvedon. Toki tuloksissa oli mukana Commentary, mutta ennemmin odotan että kuulen lääkärin lausunnon juuri minun tilanteesta katsottuna, kuin lähden itse analysoimaan enempää.

Jaa niin, kuumeestakin selvittiin onneksi ihan hyvin. Eiköhän parin päivän lepo tehnyt vaan ihan hyvää näin joulun alla.

Huomenna suuntana on taas Helsinki - Tampereella toivottavasti niin pitkällä junavaihtoajalla että ehdin poiketa SmoothieStudiossa hakemassa matkaevästä. :) Ja ajatella, enää noin viikko jouluun!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti