Ja nyt vihdoin juttua kuvurikokeiluistani. :) Ekana vuorossa chiakräkkerit!
Ohjeen löysin Keittiökameleontin vanhasta blogista (lisään reseptin myös loppuun), mutta muuntelin sitä hiukan. Näistä tuli hyviä, vähän.. erilaisen makuisia. Hyvällä tavalla siis. Enkä tiedä miksi, mutta näiden tuoksusta tuli ihan mieleen Runsaudensarven liike. :D Ehkä syynä esimerkiksi korianteri...? Mutta itse tosiaan tykkäsin maustakin.
Hiukan nämä vaan jäivät turhan nahkeiksi, kun laina-aika ei riittänyt kuivattelemaan pidempään. Parempiin suihin silti hävisivät ennenkuin ehtivät pilaantua. Lisäksi nämä käpristyivät kuivuessaan, syyksi epäilen leivinpaperia.. Erityisellä kuivatusalustalla tulisi varmaan tasaisempia. Mutta pienet kauneusvirheet ei toki haittaa, päinvastoin, onpahan itse tehdyn näköisiä. ;)
Kuvia tuli räpsittyä liikaa, ja valinnanvaikeuskin iski. Siispä aika monta kuvaa yksistä kräkkereistä. :D Rekvisiittana maahumalan, tuon mahdottoman hävitettävän rikkaruohon kukkia.
Resepti: Keittiökameleontti. Itse jätin tästä pois kesäkurpitsan, tattarinidut sekä carobin - ja ihan hyviä tuli silti. :) Tässä siis alkuperäinen ohje:
Chia-kräkkerit
- 1 dl chia-siemeniä
- 11/2 dl vettä
- Sekoita keskenään ja anna turvota 1/2 tuntia. Sekoittele, ettei geeliin muodostu ylimääräisiä kokkareita.
- 1 keskikokoinen luomuomena
- 150 g kesäkurpitsaa (kuorittuna)
- 1 1/2 dl tattarinituja jauhettuna
- n. 75 g parapähkinöitä - jauha jauheeksi niin hyvin, kuin pystyt
- 1 dl kurpitsansiemeniä - jauha jauheeksi
- 4 kuivattua taatelia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1/2 tl jeeraa
- 1/2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl carob-jauhetta (lisää täyteläisyyttä makuun)
- 1/2 tl himalaja-suolaa
Jauha erikseen päkinät ja siemenet sekä tattarinidut
jauheeksi. Paloittele omena ja kesäkurpitsa monitoimikoneen kulhoon
(s-terä). Lisää pähkinä/siemen-jauheet ja loput ainekset ja sekoita
täydellä teholla. Lisää lopuksi chia-siemenmassa ja käytä konetta vain
sen verran, että saat tasaisen taikinan.
Levitä lastalla ohueksi levyksi kuivurin tasolle tai uunipellille (40
astetta, uuniluukku raollaan) ja leikkele jo tässä vaiheessa
annospaloiksi. Kuivata n. 10 t tai kunnes leipästen koostumus on sopiva.
Käännä kuivattamisen loppuvaiheessa ympäri niin, että leipäset kuivuvat
myös toiselta puolelta.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti