perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kuivurikokeiluja, osa 6


Jaa viimeinen postausta uunista kuivurista ulos! Ehehe, anteeksi huonot vitsit. :D

Mutta nyt siis viimeiset kokeiluni, jotka tein Orakas -lainakuivurin kanssa. Säästin sokeriksi pohjalle ultimate suosikkiherkkuni. :) Ohje löytyi Keittiökameleontin vanhasta blogista nimellä Viikunalakritsi. Olen lakritsin ja salmiakin suuri ystävä, mutta vielä en ole törmännyt viljattomaan (ja ilman valkoista sokeria olevaan) lakritsiin. Siksi ilahduin suuresti tämän ohjeen löytäessäni!

Koostumus jäi jokseenkin tahmeaksi, ilmeisesti kuivatin hitusen liian vähän. Mutta tämäkin oli aivan todella hyvää. <3 Lakritsin (ja tätä nykyä myös viikunan) ystävä suosittelee lämpimästi! ;)

Kuvia tuli taas miljoona ja vaikea valinta. Kuvissa rekvisiittana tähtianiksen siemeniä, jotka ovat kiehtovan näköisiä, sekä orvokkeja pihamaalta. :)






Ohje by Keittiökameleontti.

"Viikunalakritsi:

  • 14 kuivattua viikunaa
  • 1/3 lakritstinjuuritankoa + 2 rkl vettä
  • TAI 1 rkl jauhettua kuivattua lakritsinjuurta
  • 1 tl jauhettua tähtianista
  • 2 mitallista steviaa tai 1 rkl luomuhunajaa
  • 1 tl luonnonvaniljajauhetta
  • 1/4 tl laadukasta suolaa
  • (2 rkl mustia sesaminsiemeniä jauhettuna)
  • 1 tl psyllium-siemenjauhetta

Paloittele lakritsinjuuritako ja liota vesitilkassa. (Tai rauha kuivattua juurta tehosekoittimessa tms. mahdollisimman hienoksi jauheeksi) Poista viikuinoista kova kanta. Laita monitoimikoneen kulhoon (s-terä). Jauha huipputeholla viikunat karkeaksi rouheeksi. Lisää veteen liotettu lakritsinjuuriuute tai 1 rkl jauhettua kuivattua lakristinjuurta sekä muuta ainekset.

Käytä konetta huipputeholla, kunnes saat mahdollisimman tasaisen massan.

Painele massa leivinpaperin päälle n. 1,5 cm paksuiseksi kakuksi. Laita 1/2 pakastimeen, kunnes massa kovettuu. Leikkele sopiviksi paloiksi. Koska halusin lakuistani kovempia, kuivatin paloja kuivurissa n. 6 t. Säilytä kannellisessa rasiassa."

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti