lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kuivurikokeiluja, osa 3Lisää kuivurikokeiluja pukkaa. :)

Olen tosi kauan tykännyt välipalapatukoista. Ennen paleoherännäisyyttäni usein tuli pupellettua helppoina välipaloina Alpeneita, Elovenoja ym. peruskauraa. Sittemmin olen toki löytänyt paleommat vaihtoehdot esim. reissuille mukaan (kuten ihanat raw-patukat), mutta vähän hintaviahan ne ovat johtuen laadukkaamista aineksista. Mutta sitten löysin Momentsin vanhasta blogista ohjeen diy-välipalapatukoille. Tuolloin jo teki mieli kokeilla, mutta ilman kuivuria en kuitenkaan viitsinyt. Mutta saatuani kuivurin lainaan nämä menivät heti työn alle! Hiukan taas piti tehdä muutoksia ainesosiin, cashewit korvasin manteleilla ja carobia kun en vielä omista, niin sitäkään en laittanut.

Mutta kyllä tuli hyviä! Tosin en alkuperäisen ohjeen mukaan malttanut kuorruttaa näitä raakasuklaalla vaan osa patukosita piti heti pistää parempiin suihin. :D Mutta kuinka kätevää olisikaan tehdä itse omat välipalat mukaan töihin, reissuun, yleisesti laukunpohjalle.. *haaveilee jälleen omasta kuivurista*

Kahdessa ekassa kuvassa on patukat, ja lopuissa viimeisissä kuvissa lopusta massasta tekemiäni pyörylöitä. :) Kuvista tuli jotenkin sekavan näköisiä kun iskin rekvisiitaksi syreenin kukkia ja manteleita, mutta toivottavasti niistä nyt jotain selkoa saa.."Särmät patukat (Ohje: Moments)

2 dl kuivattuja taateleita
2 dl kuivattuja viikunoita
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookoslastuja
1-2 rkl carobjauhetta
1 tl luonnonvaniljaa
ripaus ruususuolaa

Patukkakuorrutus

2 dl raakakaaomassaa
1 ruiskaus steviaa
10 tippaa appelsiiniöljyä tai raastettua appelsiininkuorta

Liota taateleita, viikunoita ja pähkinöitä yön yli. Kaada liotusvesi pois ja hienonna kuivahedelmät monitoimikoneessa sileäksi. Lisää pähkinät ja surauta muutama kierros. Lisää vielä kooskoslastut ja carob sekä mausteet ja aja pari kierrosta. Massaan saa jäädä sattumia. Halutessaan pähkinät voi jättää isommiksikin sattumiksi ja pilkkoa vain veitsellä. Muotoile massasta patukoita ja kuivata kuivurissa yön yli tai noin 10 tuntia.

Raasta raakakaakaomassa hienoksi ja sulata täysin nestemäiseksi vesihauteessa. Mausta stevialla ja appelsiiniöljyllä. Täytyy muuten sanoa, että tässä stevia toimi ihan mielettömän hyvin eikä äitelä maku puskenut ollenkaan läpi! Uita patukat kuorrutuksessa ja aseta lautaselle. Laita jääkaappiin, kunnes kuorrutus on jähmettynyt. Raakakaakaomassa on kuorrutuksen avain aines, ei nimittäin sula sormiin!"Ei kommentteja :

Lähetä kommentti