lauantai 21. heinäkuuta 2012

Lasten mekosta tunikaksi


En ole vielä tainnut kirjoitella pahemmin vaatteista..? Mutta lyhyesti: ostan kaikki vaatteeni kirppiksiltä/huutonetistä käytettynä, tai vaihtoehtoisesti uutena mutta ekologisesti&eettisesti tuotettuina. Tai teen itse.

Teen näin, koska koen että maailmassa on jo materiaa aivan liikaa. Siksi on mielestäni hitusen parempi ostaa vaatteet käytettyinä. Ei se silti estä uuden tuottamista, mutta ainakin itselleni tulee vähän parempi omatunto - säästänpä tässä myös rahaa. Sitäpaitsi perusvaateketjujen vaatteiden valmistuskustannukset tai ompelijoiden palkat eivät ole ikinä niin suuria mitä hintalapussa lukee. Tosin onhan garderoobin kokoaminen tällä tavalla vaivalloisempaa, mutta tykkään kierrellä kirppiksiä ja tehdä löytöjä. :)

Mutta sitten itse asiaan, joka näkyykin kuvissa. Bongasin lähikirppikseltä kauniin violetin, ihanasti drapeeratun mekon. Kurkkasin kokolappua - 152cm - ja tungin vaatteen takaisin rekkiin. Minä mitään lastenvaatteita osta. Selasin rekin muita vaatteita, mutta tartuinkin uudelleen tähän yksilöön. Mallailin sitä edessäni ja totesin, että mallin puolesta se varmaan mahtuisi minulle. Siispä mekko jäi käteeni ja matkasi kassalle. Hintaa siltä löytyi melko paljon kirppismekoksi, 5 euroa. Kunto oli kuitenkin kuin uusi, joten päätin mennä fiiliksen mukaan.


Kotona sovitin vaatetta ja tykästyin kovin! Tai oikeastaan minulle tämä menee tunikasta, sillä olen päälle 160 cm pitkä. Tunika oli passeli lukuunottamatta noita samettikukkasia. Onneksi ne oli helppo ratkoa pois ja nyt mekkoa voi asustaa miten haluaa. :) Vielä vain pitäisi höyryttää nuo kukkasien langoista jääneet jäljet pois..
Onneksi päätin olla välittämättä kokolapusta ja ei-niin-tyylikkäistä kukkasista. Niiden takan piili uusi suosikkivaate. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti