sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kuivurikokeiluja, osa 4


Ja nyt vuorossa pizzakräkkereitä, pizzan ystävä kun olen. ;)

Ohjeen löysin jälleen Momentsin vanhasta blogista. Alkuperäisenä innoittajana näille on kuulemma ollut The Raw Chef Russel Jamesin ohje Mini flax pizza bites. Herralla on muuten muitakin todella hyvältä vaikuttavia raakaruokaohjeita ja varsinkin jälkiruuat tuovat ihan veden kielelle! Itseasiassa tilaan ko. hepun uutiskirjettäkin. :)

Kuitenkin, tein ohjeen puolikkaalla annoksella ja hieman modattuna saatavilla olleiden aineksien mukaan. Mutta näistä tuli kyllä ihan suosikkejani! Maistuivat aivan pizzalta, todella, todella hyviä.  En jaksanut alkaa mitään erityisiä täytteitä tekemään, mutta kokeilin päälle mm. avokadoa ja tomaattia. Ja ihan sellaisenaankin olivat mukavia mussuttaa. Suosittelen! :)



Minipizzabiitit; Kräkkeripohjat (Ohje: Moments)


2,5 dl kultaisia pellavansiemeniä liotettuna yön yli 
10 tomaattia
2,5 dl aurinkokuivattua tomaattia liotettuna muutama tunti (ei öljyyn säilöttyä)
1/2 sitruunan mehu
1 ruukku basilikaa
3 sipulia kuutioituna
1 valkosipulinkynsi
ripaus kalaharin suolaa
mustapippuria
oreganoa
timjamia


Hienonna kaikki ainekset tehosekoittimessa. Massaan saa jäädä sattumia reilustikin. Levitä taikina ohuesti kuivurin teflex-alustoille (Excaliburissa taikinaa riittää kuudelle alustalle) ja kuivata 42 asteessa ensin noin 6 tuntia. Käännä levyt ympäri, irrota teflex-alusta ja jatka kuivattamasti noin 10 tuntia, kunnes levyt ovat täysin kuivia ja rapeita. Voit tehdä kuivattamisen myös kiertoilmauunissa luukku raollaan. Leikkaa valmiit kräkkerit pieniksi suupalan kokoisiksi paloiksi.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti