maanantai 2. heinäkuuta 2012

Lähteellä

Niinkuin taisinkin kirjoitella heti Halmetojan luennon jälkeen, suunnittelin käymistä lähiseudulla olevalla lähteellä. Halmetoja listasi niin paljon lähdeveden hyötyjä, että halusin maistaa ja kokeilla itse haettua vettä. Suuntasimmekin heti seuraavana viikonloppuna isäni kanssa lähimmälle lähteelle, jonka löysin siis Löydä Lähde -sivustolta. :) Tämä lähde sijaitsi ihan Tenhon luomutilan vieressä, joten lätkäisimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla käymällä molemmissa paikoissa.

Tilan myymälä.

Tenhon tila siis myy luomulihaa suoraan tilalta, nettisivuilta löytyy lisää infoa. :) Meille tarttui mukaan pari kiloa edullista lemmikin jauhelihaa (kissat tykkäävät kovasti), jauhelihaa meille ja pari pihviä. :) Tuli hyvää (paleo)ruokaa näistä!

Lihan ostamisen ja niiden kylmälaukkuun pakkaamisen jälkeen suuntasimme tietä jonkin matkaa eteenpäin. Parkkeerasimme auton tiensivuun ja aloimme etsiä jalan. Emme millään meinanneet löytää lähdettä, Google maps kun antaa aika suurpiirteisiä paikannuksia välillä.. Mutta kun lopulta näin hieman edempänä leikkipuiston, muistin, että sellaisesta oli maininta lähteen yhteydessä. Ja siellä se oli - pumpulla varustettu lähde!


Otimme 10 litran muovisäiliön täyteen ja lisäksi pienempiin vesipulloihin vettä jotta voisin juoda sitä heti. Ja voi jumpe että oli hyvää! Minulla oli hiukan huonovointisuutta johtuen kapeasta mutkaisesta tiestä, jollaisista joskus saan pientä matkapahoinvointia. Hörpittyäni vettä olo parani ja muuttui jopa energiseksi. No joo, voi olla placebokin, mutta vesi oli ah niin virkistävää silti! Ja todella kylmääkin, mahtavaa kesäjuomaa. :)

Muovinen säiliö ei tietenkään ollut se paras astia veden säilyttämiseen - en nimittäin halua muovista liukenevia aineita juomaani. Onneksi vesi tuli aika nopealla tahdilla juotua eikä tämä niin haitannut, mutta haaveilen silti suuresta lasisesta astiasta, josta voisi valuttaa vettä lasiin.. Niin ei tarvitisi myöskään käydä kovin usein täydentämässä vesi"varastoja".

Mutta allekirjoittanut siis tykkää ja suosittelee muitakin tsekkaamaan lähimmän lähteen Löydä Lähde -sivustolta. :)

Lähteen vesipunppu - sai samalla hiukan hyötyliikuntaa pumpatessa. :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti